Iată un motiv serios pentru care o relaţie care pare perfectă se poate destrăma

poza_2.jpg

Iată un motiv pentru care o relaţie care pare perfectă se poate destrăma
Un motiv pentru care o relaţie care pare perfectă se poate destrăma este lipsa comunicării
foto: Pixabay.com

Un motiv serios pentru care o relaţie care pare perfectă se poate destrăma este lipsa comunicării. De cele mai multe ori, partenerii de viaţă nu ştiu, nu sunt dispuşi, nu vor sau nu pot să comunice adecvat şi deschis cu celălalt, fie din incapacitatea relaţională şi închidere în sine, fie dintr-o indiferenţă faţă de celălalt, fie din cauza că ei nu privesc comunicarea emoţiilor ca fiind importantă.

Unele persoane se aşteaptă ca partenerul de cuplu să cunoască şi să înţeleagă de la sine aşteptările, nevoile lor. Dar cum este posibil să îţi înţelegi partenerul, dacă acesta nu vorbeşte, nu îşi exprimă nevoile, nu îţi spune deschis atunci când simte ceva? O replică des folosită este „trebuia să îţi dai seama singur”! Însă cum poţi să faci asta! Toate aşteptările de viitor, dar şi nevoile imediate trebuiesc împărtăşite celui de lângă tine, căşi este iraţional şi absurd să te aştepţi ca acesta să le cunoască şi să le înţeleagă datorită empatiei sau a intuiţiei: poate că îşi dă seama că ceva este în neregulă, dar nu este telepat, să ştie şi ce anume este în neregulă.

Astfel o nevoie, de orice natură sau o problemă apărută trebuie comunicată partenerului de viaţă. Nu te aştepta să înţeleagă singur şi nici nu îţi spune „rezolv eu singur”, deoarece aceasta duce la o depărtare treptată între voi. Aşadar, oricât de puternică şi solidă poate părea o relaţie, este bine de ştiut că ea este totuşi extrem de fragilă şi oricând sortită eşecului.

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Metoda pe care trebuie să o evitaţi atunci când vreţi să vă despărţiţi

  Când vine vorba despre ceva atât de dificil precum o despărțire, este destul de greu să faci lucrurile corect. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să încerci să fii respectuoasă și cinstită când faci acest pas, faţă de cel care ţi-a fost o bună perioadă de timp partener de viaţă.

 • Competiţia în cuplu

  În orice relaţie de cuplu este inevitabilă apariţia competiţiei, uneori cu efect constructiv, alteori cu efect distructiv, esenţial este să învăţaţi să o gestionaţi corespunzător pentru a nu vă distruge relaţia cu partenerul de viaţă. Principalele forme de competiţie în cuplu sunt: pentru putere, pentru prestigiu sau din orgoliu.

 • Simţi că iubitul tău are îndoieli în privinţa relaţiei voastre

  La un moment dat, cu toţii avem tendinţa de a dezvolta îndoieli asupra relației în care suntem implicaţi pe măsură ce devine tot mai serioasă. După primele luni ale unei relații, apare momentul în care adevărata muncă începe și ne întrebăm dacă suntem împreună cu persoana potrivită, dacă suntem gata să continuăm acest angajament și dacă vedem relația existând și într-un viitor îndepărtat.

 • Concepţia greşită pe care o au unii bărbaţi atunci când vor să cucerească o femeie

  Cei mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic sunt de părere că pot cuceri o femeie oferindu-i constant cadouri, indicând într-un fel sau altul că afecțiunea acesteia ar putea fi cumpărată. Evident, acest lucru este neplăcut, deranjant, jignitor și totodată demonstrează că astfel de persoane nu înțeleg care este sensul dăruirii unui cadou celei pe care o placi, o iubești.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1