Iată o situaţie care produce dezechilibre majore în relaţie

dependenta.jpg

Iată o situaţie care produce dezechilibre majore în relaţie
Dacă îţi este dificil să iei chiar şi cea mai mică decizie fără să-i ceri părerea iubitului tău, trebuie să îţi recapeţi independenţa
foto: 123RF

Cu toţii ne dorim să fim iubiţi, aceasta fiind o nevoie de bază, care însă nu trebuie să degenereze în dependenţă. Într-o relaţie, este posibil ca unul dintre parteneri să-i cedeze celuilalt toate atribuţiile importante dar şi puterea de decizie.

Se poate întâmpla treptat şi are consecinţe grave asupra echilibrului în cuplu, ducând la ceea ce se numeşte "infantilizare", adică unul dintre parteneri se transformă într-un copil ascultător, complet dependent de celălalt.

Dacă te regăseşti în această descriere, dacă îţi este dificil să iei chiar şi cea mai mică decizie fără să-i ceri părerea iubitului tău, trebuie să îţi recapeţi independenţa. Este o situaţie care produce dezechilibre majore: partenerul care deţine controlul se simte epuizat, încărcat cu toate grijile, iar celălalt ajunge să piardă atât încrederea în sine, cât şi respectul celuilalt. 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Bărbaţii au zeci de motive de a face sex

    Bărbații au capacitatea înnăscută de a oferi și primi afecțiune, de a face sex oriunde şi oricând. Oricare ar fi motivația pentru care ei fac sex, în spatele acesteia există anumite emoții de care bărbatul poate fi sau nu conștient. Atunci când bărbații sunt stresați, anxioși, respinși, triști, ei simt o nevoie mai puternică de a face sex, comparativ cu femeile, care își doresc mai multă apropiere emoțională.

  • Modul în care te sărută un bărbat spune foarte multe despre tehnica lui de a face sex

    Vrei să ştii încă de la prima întâlnire dacă va fi bun la pat sau nu? Sărutul îţi poate spune foarte multe despre cum se va comporta un bărbat în dormitor. Dacă sărutul este intens, pasional, excitant, aşa va fi şi sexul cu acest bărbat. Dacă nu, mai bine renunţă!

  • Sprâncene pronunţate, maxilar puternic, buze subţiri şi trăsături masculine. Acesta este tiparul bărbatului predispus la aventuri, înclinat să-şi înşele partenera, arată un studiu efectuat la Universitatea Australiei de Vest. Experţii au vrut să vadă dacă, în funcţie de trăsăturile faciale, anumiţi bărbaţi pot fi catalogaţi drept infideli. Iată la ce concluzie au ajuns!

  • Sexul este o formă de activitate fizică dar şi de iubire

    Sexul, discuțiile, timpul petrecut împreună relaxându-ne sau muncind, grija pe care o împărțim pentru casă și familie sunt toate forme ale iubirii pentru noi, femeile. Sexul e parte din întreg, dar nu factor definitor. El derivă din căldura simțită de femei în relație, dar nu generează căldura respectivă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1