Iată cum se face corect igiena intimă după sex. 3 lucruri esenţiale

igiena.jpg

cum se face corect igiena intimă după sex lucruri esenţiale
Dacă eşti tentată să faci duş după sex şi să îţi cureţi cu simt de răspundere vaginul, ei bine, nu este cea mai bună idee
foto: 123RF

Igiena intimă este o componentă esenţială atât înaintea unei partide de sex cât şi după. Însă din prea mult exces de zel unele femei comit erori, mai ales după actul intim, care le expun la pericole de care nu au habar. Iată ce trebuie să faci imediat după sex pentru a-ţi asigura o igienă intimă corectă.

1. Urinează după fiecare contact sexual

În primul rând, pentru a avea o igienă intimă corectă, este indicat să urinezi după fiecare contact sexual. În acest fel, elimini microbii şi bacteriile ce înaintează spre uretra şi eviţi contactarea unei micoze supărătoare. Acest gest este aşadar extrem de important.

2. Nu face duş imediat după sex

Dacă eşti tentată să faci duş după sex şi să îţi cureţi cu simt de răspundere vaginul, ei bine, nu este cea mai bună idee, dintr-un motiv extrem de simplu: spălând agresiv zona genitală imediat după sex nu faci altcvea decât să distrugi echilibrul florei vaginale, ceea ce poate duce la infecţii ulterioare. Iar în timp, poate apărea uscacinea vaginală şi, implicit, scăderea libidoului.

3. Spală-te

Aşadar, nu trebuie să sari în duş imediat după ce ai făcut dragoste, dar curăţarea zonei intime cu puţină apă caldă şi cu un săpun blând poate preveni răspândireaa bacteriilor care provocă infecţiile urinare sau de alt fel. Dacă nu ai la indemână o sursă de apă poţi folosi nişte şerveţele umede speciale pentru zona intimă.

Loading...
 
 

Citește și

 • Tipul de sex care vă poate condimenta relaţia intimă

  Sexul la telefon este tipul de sex care vă poate condimenta relaţia intimă şi este o modalitate perfectă de a ține flacăra pasiunii aprinsă în cuplu. Această practică vine să faciliteze buna funcţionare a unei relaţii ai cărei parteneri se află sau nu la distanţă unul faţă de celălalt.

 • Ce poate declanşa sentimentul de gelozie în relaţie de cuplu

  Sentimentul de gelozie este declanşat de lipsa de încredere în sine şi de nesiguranţa relaţiei. Dacă ţi-e teamă că vei fi respinsă sau părăsită de cel de lângă tine, automat vei simţi nevoia să preiei controlul asupra situaţiei. În timp, însă, gelozia duce la dezvoltarea unui comportament agresiv faţă de partener, vrei să ştii tot timpul ce face, simţi nevoia să te caute din ce în ce mai des şi nu crezi că e potrivit să iasă doar cu prietenii lui.

 • Secrete pe care bărbaţii le ascund de femei

  Unii bărbaţi au secretele lor bine păzite pe care ar prefera să le ţină departe de firea curioasă a femeii. Fac acest lucru nu din cauză că ar fi nişte mincinoşi, ci pur şi simplu pentru a nu răni sentimentele persoanei de lângă ei. Iată, aşadar, câteva secrete pe care nu le vei auzi niciodată ieşind din gura iubitului tău.

 • Află ce nu ar trebui să accepţi niciodată iubitului

  Când un bărbat se îndrăgosteşte şi te alege să-i fii alături, va trebui să te accepte exact așa cum ești fără să încerce să schimbe ceva la tine.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1