Iată cum putem menţine dorinţa fizică şi după câţiva ani de relaţie

adm.jpg

Iată cum putem menţine dorinţa fizică şi după câţiva ani de relaţie
Mecanismul prin care menţinem dorinţa: afecţiunea şi admiraţia faţă de celălalt
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

O dorință sexuală scăzută nu e chiar ce ne dorim, dar ne confruntăm deseori cu această problemă după mulţi ani de căsnicie. Dorinţa sexuală din primele luni de relaţie nu are cum să fie la fel de puternică şi după câţiva ani de mariaj. Libidoul este, la fel ca oricare nevoie, epuizabil. Dacă îţi este sete şi bei apă, setea se va atenua. La fel, foamea, dacă mânânci.

Apetitul sexual nu este diferit, în mecanismul său, de aceste nevoi biologice. Dar el poate fi alimentat de atenţia acordată partenerului de viaţă, de interesul pentru fizicul acestuia, de admiraţia sinceră pentru calităţile sale umane. Totul porneşte, aşadar, de la emoţii. Nu-i aşa că simţi reapariţia dorinţei dacă te simţi admirat de partener? Dacă îţi face complimente şi se uită la tine cu afecţiune şi multă dragoste?

Nu este aşa că vrei să păstrezi şi să adânceşti aceste emoţii plăcute prin apropierea fizică? Exact acesta este mecanismul prin care menţinem dorinţa: afecţiunea şi admiraţia faţă de celălalt.

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Tipul barbat nu ar trebui împlici relaţie sentimentala

  Bărbatul dependent sufleteşte, afectiv de mama sa, ar trebui să pună pe gânduri orice femeie. Acest tip de bărbat va avea aşteptări foarte mari de la parteneră pentru că o va compara întotdeauna cu mama sa. El nu va reuşi niciodată să ia o decizie decât dacă nu-i cere şi părerea celei care i-a dat viaţă.

 • de ce scade apetitul sexual

  Într-o relaţie de lungă durată, scăderea apetitului sexual este un lucru obişnuit de care se plâng ambii parteneri. Nu este nimic ieşit din comun, dacă luăm în considerare faptul că o mare parte dintre cupluri jonglează în fiecare zi cu stresul de la locul de muncă şi responsabilităţile de familie. În articolul de mai jos, descoperiţi şi alţi factori care influenţează libidoul.

 • Cum să faci o relaţie să meargă

  Conflictele în relaţii sunt sănătoase şi benefice atâta timp cât ambii parteneri îşi exprimă nemulţumirile într-un mod asertiv, fără agresivitate, cu grijă faţă de trăirile celuilalt.

 • complicată relaţia cu un bărbat divorţat

  În momentul în care începi o relaţie cu un bărbat divorţat ar fi indicat să vă întâlniţi mai rar la început. Nu grăbi lucrurile, ci ia-o treptat, ca să aveţi timp să vă cunoaşteţi. Cineva care a trecut de curând printr-un divorţ are foarte multe probleme de rezolvat, nu numai pe plan emoţional.