Iată cum poţi să îţi dai seama că ai o problemă de natură sexuală

sex.jpg

Iată cum poţi să îţi dai seama că ai o problemă de natură sexuală
Deşi suntem tentaţi să credem că doar bărbaţii întâmpină probleme de natură intimă, nici femeile nu sunt ocolite de greutăţi în ceea ce priveşte viaţa lor sexuală
foto: 123RF

Deşi suntem tentaţi să credem că doar bărbaţii întâmpină probleme de natură intimă, nici femeile nu sunt ocolite de greutăţi în ceea ce priveşte viaţa lor sexuală. Ştim că e vorba despre neregularităţi în viaţa sexuală atunci când în ecuaţia relaţiilor intime apar ejacularea precoce sau cea absentă, șanse minime de a obţine o erecţie sau de a menţine erecția pentru o perioadă necesară întreţinerii de relaţii sexuale, dar şi absenţa unei lubrifieri vaginale, dureri constante în momentele de intimitate şi imposibilitatea relaxării corporale pentru a permite un raport sexual. Lor li se adaugă probleme de libido, adică lipsa dorinţei de a face sex .

În unele situaţii, problemele sexuale au în spate una sau mai multe afecţiuni fizice care necesită şi tratament medicamentos. Dar de foarte multe ori, aceste probleme sexuale sunt provocate de stări emoţionale induse de problemele de la locul de muncă, probleme financiare, un deces în familie. Ele mai pot fi provocate și de lipsa comunicării cu partenerul ori de acumularea de kilograme sau slăbitul excesiv, ceea ce duce la o scădere a imaginii de sine și un disconfort emoțional ce determină refuzul întreținerii de relații intime sau deteriorarea calității acestora.

Una dintre soluţii este ca partenerii să petreacă mai mult timp unul în compania celuilalt, pentru a se redescoperi şi pentru a recăpăta cât mai mult din sentimentul iniţial de dorinţă. O altă soluţie este aceea de a vorbi cu partenerul de viaţă cât se poate de deschis despre sex, nevoi şi dorinţe intime. Dacă problemele sunt de natură emoţională puteţi apela cu încredere la specialişti.

Loading...

Citește și

 • De ce minciuna nu trebuie să îşi facă loc în viaţa intimă

  Să minţi nu este o idee bună, mai ales când vine vorba de viaţa voastră sexuală. Dacă te prefaci că eşti mulţumită de activitatea voastră intimă din dormitor, te gândeşti probabil că în acest mod nu îi vei răni sentimentele partenerului de viaţă, dar de fapt chiar asta faci. Îl îndepărtezi prin minciună şi de cele mai multe ori îşi dă şi el seama că ceva nu este în regulă.

 • atingi orgasmul alege poziţii de sex care să te stimuleze

  Orgasmul feminin, ca şi cel masculin, se produce doar dacă în zona genitală fluxul de sânge creşte. De aceea, mai multă mişcare în pat poate însemna mai multă plăcere.

 • Ce trebuie să ştie femeile despre bărbaţi

  Psihologii au ajuns la concluzia că pentru bărbaţi este mult mai greu de suportat finalul unei relaţii. Este extrem de dificil pentru ei să gestioneze sentimentele negative şi ajung să îşi creeze un fel de zid protector, care să îi ferească pe viitor de astfel de răni.

 • Un bărbat complexat de propria virilitate devine puţin dornic intimitate

  Din ce în ce mai mulţi bărbaţi suferă de anxietate de performanţă sexuală. Ei se tem că nu sunt capabili să-şi satisfacă pe deplin partenera în timpul partidelor de sex. Anxietatea sexuală de performanţă poate diminua dorinţa de a avea contact intim.