Iată cum poţi depăşi sentimentul de nesiguranţă atunci când te gândeşti la o relaţie serioasă

bnj.jpg

Iată cum poţi depăşi sentimentul de nesiguranţă atunci când te gândeşti la o relaţie serioasă
Cheia unei relaţii de succes este comunicarea
foto: 123RF

Să te îndrăgostești de un bărbat este destul de ușor, nu trebuie să depui un efort special, ci pur și simplu petreci timp alături de el și sentimentele apar. Lucrurile se schimbă însă dacă începi să te gândești la un viitor și la o relație serioasă cu această persoană, deoarece pot apărea tot felul de nesiguranțe.

Poate te gândești că sentimentele lui nu sunt la fel de puternice sau poate te întrebi dacă stilurile voastre de viață și valorile sunt cu adevărat compatibile. În astfel de momente, cheia unei relații de succes este comunicarea.

Este momentul să vorbești deschis cu partenerul tău despre ceea ce își dorește de la o relație și ceea ce vrea de la tine. Ce valori are, cum și-ar dori să își trăiască viața. Dacă aveți valori și planuri de viitor compatibile, trebuie să stabiliți amândoi dacă veți încerca să lucrați împreună pentru relația voastră. Toate aceste lucruri, dacă sunt discutate şi gestionate corect, vă pot întări relația și încrederea pe care o aveți unul în celălalt. În acest fel, ajungeți să creați o legătură mai puternică, iar relația voastră devine mai mult decât distracție și pasiune.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Partenerul te face să te simţi mai bine în legătură cu tine

  De cele mai multe ori, oamenii implicaţi în relaţii fericite au tendinţa să accentueze calităţile partenerului, ceea ce nu este nimic anormal. De exemplu, dacă părerea iubitului tău este mai bună decât ce cunoşti tu despre tine, poate fi un semn încurajator. Să fii văzută într-o lumină pozitivă este un beneficiu al unei relaţii sănătoase şi un semn că poate deveni o poveste de iubire de lungă durată.

 • Intimitatea rămâne o parte important a unei relaţii

  Pentru ca o relaţie să dureze până la adânci bătrâneţi, este necesar ca ea să reprezinte un cadru în care partenerii să-şi poată satisface şi nevoile de bază, cum ar fi sexul. Aşadar, asigură-te că relația voastră nu este privată de pasiune și dorință sexuală, iar sexul se numără printre activitățile voastre preferate. Nu transforma actul sexual într-o “recompensă” și învață să te bucuri cu adevărat de plăcerile vieții sexuale.

 • Un cuplu este format dintr-un el și o ea

  Cuplu fără nicio problemă mi-e greu să cred că există, unele cupluri au probleme mai mari, altele mai mici, altele recunosc, iar altele nu recunosc. Interesant este că unele dintre probleme sunt provocate tocmai de prieteni sau de membrii familiei.

 • Iată cum putem menţine dorinţa fizică şi după câţiva ani de relaţie

  O dorință sexuală scăzută nu e chiar ce ne dorim, dar ne confruntăm deseori cu această problemă după mulţi ani de căsnicie. Dorinţa sexuală din primele luni de relaţie nu are cum să fie la fel de puternică şi după câţiva ani de mariaj. Libidoul este, la fel ca oricare nevoie, epuizabil. Dacă îţi este sete şi bei apă, setea se va atenua. La fel, foamea, dacă mânânci.