Iată ce trebuie să ştiţi despre vaginita bacteriană. O afecţiune intimă cu care se confruntă unele femei

vaginita.jpg

Iată ce trebuie să ştiţi despre vaginita bacteriană
Vaginita bacteriană este o inflamaţie a mucoasei vaginului produsă de o bacterie numită Gardnerella Vaginalis
foto: Pixabay.com
Citeste tot despre: 

Sănătatea intimă ne poate fi uneori afectată cu toate că suntem atente, ne informăm constant şi ne îngrijim pentru a ne simţi bine în pielea noastră. În articolul de mai jos, vorbim despre o afecţiune intimă cu care se confruntă orice femeie la un moment dat în viaţă: vaginita bacteriană.

Vaginita bacteriană este o inflamaţie a mucoasei vaginului produsă de o bacterie numită Gardnerella Vaginalis. Bacteria este prezentă în mod normal în flora vaginală. Atunci când această floră se dezechilibrează, bacteria se înmulţeşte mai mult decât este normal şi se instalează infecţia.

Cum se transmite această infecţie?

Modul exact de transmitere nu este cunoscut. Infecţia apare de obicei la femei active din punct de vedere sexual şi se asociază cu dezechilibrul dintre bacteriile „bune” și „rele” care se regăsesc în mod normal în vagin. Unul dintre motivele apariției acestei afecțiuni este schimbarea partenerului sexual sau întreținerea de relații sexuale cu mai multe persoane, dar sunt mulți alți factori necunoscuți care duc la apariția bolii.

Printre factorii de risc ai acestei afecţiuni se numără folosirea frecventă a irigatoarelor şi a tampoanelor vaginale, toaleta vaginală făcută cu săpunuri dure, utilizarea pe termen lung a steriletului şi utilizarea lenjeriei intime din materiale sintetice.

Care sunt simptomele?

Simptomele includ mâncărimi, arsuri, durere în timpul urinării, secreții vaginale și un miros neplăcut. Diagnosticul se pune în urma unor analize ale secreţiei vaginale. Tratamentul medicamentos poate fi oral şi vaginal. Se poate întâmpla ca după administrarea tratamentului boala să recidiveze şi simptomele să reapară.

Cum se poate preveni infecția?

 • Abstinență sexuală
 • Limitarea numărului de parteneri sexuali
 • Evitarea efectuării spălăturilor vaginale

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Ce ascunde nesiguranţa

  Controlul exagerat, teama de separare, de abandon, gelozia, agăţarea de partener, plângerile repetate, reproşurile, solicitarea permanentă a dovezilor de iubire, autovictimizarea, toate acestea sunt manifestări de nesiguranţă care apar atât la bărbaţi, cât şi la femei.

 • Scapă de obiceiul de a căuta relaţii perfecte

  Există şanse foarte mari să-ţi petreci toată viaţa câutând bărbatul perfect, partenerul ideal şi prietenii potriviţi dacă te tot aştepţi ca aceştia să fie perfecţi. Mai mult decât atât, rişti ca acest proces să te stoarcă de energie, să te înnebunească în timp ce cultivi sentimentul de nesiguranţă cu fiecare relaţie care nu a funcţionat şi care nu se ridică la standardul tău imaginar al perfecţiunii.

 • Semnul care îţi indică că bărbatul pe care l-ai cunoscut nu caută dragostea adevărată, ci doar o validare a propriei persoane

  Cei mai mulţi bărbaţi, din nesiguranţă, au nevoie să fie validaţi de cât mai multe femei. Un bărbat care are mereu nevoie de validare nu gaseşte nimic din ceea ce caută langă o singură femeie. De aceea, trebuie să fii atentă la semnele care vin din partea unui bărbat absorbit doar de propria persoană, înainte să-ţi irosesti timpul cu el sau, şi mai rău, să te implici emoţional. În articolul de mai jos, află cum poţi să-ţi dai seama că ai de-a face cu un asemenea tip şi de ce trebuie să te fereşti de el.

 • Multe femei au dificultăţi în atingerea orgasmului

  Reprezentantele sexului frumos nu experimentează actul intim la fel ca şi bărbaţii. Bărbaţii şi femeile sunt construiţi diferit când vine vorba de sex. Este mult mai uşor să stimulezi un bărbat până să atingă orgasmul, decât o femeie. Totuşi, când o femeie ajunge la orgasm, de obicei o face cu mai mare intensitate decât barbaţii.