Iată ce ingrediente sunt indispensabile pentru a construi intimitatea în relaţia de cuplu

intimitate.jpeg

Iată ce ingrediente sunt indispensabile pentru a construi intimitatea în relaţia de cuplu
Încrederea, relaţionarea, comunicarea, empatia, împărtăşirea, completarea sunt ingredientele indispensabile pentru a construi intimitatea în relaţia de cuplu
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Intimitatea în relaţia de cuplu se naște din iubire, însă înflorește doar atunci când știm cum să avem grijă de ea, cu înțelepciune și maturitate.

Pentru ca o relaţie să funcţioneze şi să se dezvolte, rolul major în existenţa ei îl constituie intimitatea, ea fiind cea care menţine legătura trainică din cuplu, menţinând pasiunea dintre cei doi. Intimitatea presupune să-ţi împarţi viaţa cu cineva.

Fiecare dintre noi are propria reprezentare asupra a ceea ce înseamnă intimitate. Când rostim acest cuvânt apare sentimentul de apropiere, de conectare, de legătură. Adesea găsim că este uşor să ne deschidem sufletul pentru ca celălalt să intre în intimitatea gândurilor şi sentimentelor noastre. Alteori, asemenea unor melci, ne retragem în propria cochilie, cuprinşi de teamă, neîncredere, precauţie, privind cu ochi apropape închişi spre celălalt.

Unii dintre noi ne simţim vulnerabili în intimitate când este vorba de a ne “dezgoli” în faţa partenerului de viaţă de măştile rolurilor avute peste zi. Alţii se simt puternici în relaţia cu celălalt "dictând" această intimitate.

Iată care sunt "ingredientele" care ne fac să fim intimi cu partenerul

Ar putea fi: încrederea, relaţionarea, comunicarea, empatia, împărtăşirea, completarea. În spiritul acestor componente ne simţim ca şi cum am fi atins acel întreg absolut pe care se presupune şi se aşteaptă ca "nimeni, niciodată să nu îl poata distruge sau perturba". Dacă ar fi să avem o perspectivă fiziologică, intimitatea ar fi metabolismul, iar pasiunea sângele care ţine trează o relaţie de cuplu.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5