Iată câteva sfaturi pentru a putea aborda o discuţie despre sex cu partenerul

dey.jpg

sfaturi pentru a putea aborda o discuţie despre sex cu partenerul
Este ceva comun pentru cupluri să discute despre sex, totuşi cel mai adesea partenerii nu reuşesc să găsească cele mai potrivite cuvinte
foto: 123RF

Puţine cupluri reuşesc, din păcate, să aibă dialoguri confortabile despre sex. Iar atunci când vorbesc despre nevoile lor intime, discuţiile sunt adesea indirecte, vagi şi lăsate fără rezolvare. De obicei, ambii parteneri se grăbesc să termine discuţia, sperând că celălalt le va înţelege dorinţele, fără să spună prea mult. Ideea e că, cu cât eşti mai direct în legătură cu ceea ce îţi doreşti, cu atât mai mult cresc şansele să obţii acel ceva.

Conversaţiile despre sex reprezintă o modalitate puternică de a spori intimitatea în cuplu şi gradul de conexiune. Atunci când comunicarea este plină de tensiune, este foarte posibil să apară frustrare, ambiguitate şi resentimente. De aceea, prietenia în afara dormitorului este crucială pentru o viaţă sexuală plină de pasiune. Este ceva comun pentru cupluri să discute despre sex, totuşi cel mai adesea partenerii nu reuşesc să găsească cele mai potrivite cuvinte pentru a se exprima, fără să pară prea critici sau fără să se simtă stânjeniţi.

Ca să poţi discuta despre sex, deschis şi fără tensiune, trebuie să renunţi la atitudinea critică. Dacă vei avea această atitudine, conversaţia se va termina abrupt. Daca îi spui „nu mă atingi niciodată' probabil că vei ajunge rapid în situaţia în care iubitul tău chiar nu te va mai atinge deloc. Incearcă mai degrabă: „Sarutul din lift a fost atat de sexy! Mi-a plăcut mult! Când mai repetăm?

Cei mai mulţi se simt stânjeniţi în legătură cu propriul corp sau cu performanţele din dormitor. Dacă pe deasupra mai adaugi şi o doză de critică la toată încărcătura emoţională, vei înrăutăţi şi mai mult lucrurile şi vei agrava toate nesiguranţele, şi ale lui şi ale tale. Mai bine împărtăşeşte-ţi nevoile într-un mod pozitiv, pentru că acest gen de comunicare va clădi şi noi legături emoţionale între voi.

Loading...

Citește și

  • determină pe femei să-şi părăsească partenerii de viaţă

    În momentul în care o femeie se simte neglijată şi neimportantă pentru bărbatul din viaţa ei, dorinţa de a fi în acea relaţie se stinge încet, încet. Acestea sunt şi cele mai cunoscute motive pentru care reprezentantele sexului frumos îi părăsesc pe bărbaţi, chiar dacă îi iubesc.

  • Te-ai despărţit de cel care ţi-a fost iubit şi simţi că nu poţi să treci peste acest lucru. Conştientizezi că nu mai poţi să fii cu el, însă îţi doreşti ca, într-un fel sau altul, să rămână cumva alături de tine. Iar pentru asta ai face orice pentru a mai păstra măcar o portiţă deschisă spre trecutul care te-a făcut atât de fericită cândva.

  • Accesoriu sexual destinat exclusiv bărbaţilor

    Inelul pentru penis este un produs sexual destinat exclusiv bărbaţilor. Este un accesoriu care condimentează viața intimă și este folosit pentru creșterea plăcerii sexuale. Această jucărie sexuală strânge baza penisului și testiculele și astfel presiunea sângelui din membru crește, ceea ce duce la sporirea senzațiilor, la o dilatare mai mare și o erecție mai fermă.

  • determină pe femei să-şi părăsească partenerii de viaţă

    În momentul în care o femeie se simte neglijată şi neimportantă pentru bărbatul din viaţa ei, dorinţa de a fi în acea relaţie se stinge încet, încet. Acestea sunt şi cele mai cunoscute motive pentru care reprezentantele sexului frumos îi părăsesc pe bărbaţi, chiar dacă îi iubesc.