Iată care sunt cele mai comune şi mai grave boli cu transmitere sexuală

prey.jpg

Iată care sunt cele mai comune si mai grave boli cu transmitere sexuala
Oricine are relații sexuale se poate îmbolnăvi de BTS
foto: 123RF

Oricine are relații sexuale se poate îmbolnăvi de BTS. Dacă aveți un contact sexual neprotejat (vaginal, anal, oral) cu cineva care are o infecție, atunci o puteți lua și dumneavoastră. Cu cât numărul partenerilor cu care aveţi relaţii sexuale crește, cu atât crește și riscul de a lua BTS. Iată care sunt cele mai cunoscute, mai grave boli cu transmitere sexuală comune femeilor şi bărbaţilor.

HPV-ul este cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală atât la femei, cât şi la bărbaţi. Aproape orice persoană activă sexual va fi infectată, la un moment dat în cursul vieţii, cu HPV, virusul human papilloma. Acest virus se transmite prin sexul vaginal, anal, oral, precum şi prin contactul pielii în zona vaginală. Există peste 40 de tipuri de virusuri HPV, însă majoritatea nu cauzează simptome şi organismul reuşeşte să le elimine singur. Există însă unele tipuri de virusuri HPV care cauzează veruci genitale, iar altele care pot cauza cancer. Din fericire, există posibilitatea prevenirii cancerului cauzat de HPV prin vaccinare.

Chlamydia este o altă afecţiune care afectează în mod frecvent bărbaţii şi femeile. Aceasta se transmite cel mai des prin sex vaginal sau anal, însă poate fi răspândită şi prin sex oral. Numai 25% dintre femei şi 50% dintre bărbaţi prezintă simptome atunci când sunt infectaţi cu bacteria Chlamydia.

Gonoreea, boala care afectează şi femeile şi bărbaţii, e cauzată de o infecţie bacteriană. Adesea aceasta vine ”la pachet” cu clamidia, iar simptomele acestora sunt similare: secreţii anormale şi senzaţie de usturime la urinare.

Herpesul genital poate fi cauzat de virusul HSV-1 sau de virusul HSV-2. Principalul simptom al herpesului sunt başicile din zona penisului, vaginului sau anusului. Aceste băsici pot aparea şi în interiorul vaginului. Herpesul se transmite prin contact cu pielea din zona intimă a pacientului infectat. Fiind cauzat de un virus, herpesul nu se vindecă, însă medicaţia poate ţine afecţiunea sub control.

Loading...

Citește și

 • Cum să treci peste anxietatea de performanţă sexuală și să nu te panichezi în pat

  Pentru bărbați, prestația sexuală are un mare impact asupra propriului ego. Când apar probleme de acest gen, stima de sine scade considerabil.

 • Este sexul fără implicaţii un punct de pornire pentru o relaţie

  De obicei, în relaţiile clasice, există o perioadă de tatonare, în care cei doi se cunosc mai bine. După ce primeşti confirmări în plan emoţional şi capeţi suficientă încredere începi să anticipezi momentul în care veţi face sex. În acest context însă presiunea de a avea o prestaţie bună în pat creşte. Din această cauză prima partidă de sex poate fi un eşec total, care vă poate face să credeţi că nu vă potriviţi între aşternuturi. De ce? Pentru că vă stă aşa de bine pe alte planuri, încât nici nu concepi ca prima partidă de sex să fie un rateu.

 • Cele mai multe femei evită conflictul cu persoana iubită

  Cele mai multe femei, atunci când ajung la conflict cu persoana iubită, simt imediat nevoia să se retragă, să își ceară scuze, să fie de acord cu iubitul și să „calmeze spiritele'. În ciuda sentimentelor reale, a temei dezbătute sau efectelor pe termen lung ale acestei situații. Sub presiune, reacția este cea de compromis sau de a ascunde ceea ce simțim

 • Dacă vrei să fii mulțumită de relația pe care o ai învață să îţi comunici nevoile

  Fie că ești într-un cuplu sau singură, deseori îți imaginezi ce ți-ar plăcea să se întâmple într-o relație pentru a fi mulţumită. Iar aceste fantezii pornesc fie din ceea ce ne imaginăm noi a fi dezirabil, fie din ceva ce am trăit și pierdut.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1