Iată care este infecţia sexuală extrem de periculoasă pentru ambele sexe

prex.jpg

Infecţia sexuală extrem de periculoasă pentru ambele sexe
Infecţia cu Chlamydia, extrem de periculoasă pentru fertilitatea ambelor sexe
foto: Shutterstock

O cauză importantă a infertilităţii, dar despre care nu auzi vorbindu-se foarte frecvent, este reprezentată de boli cu transmitere sexuală. Desigur, te vei gândi că nu este cazul tău, că eşti într-o relaţie monogamă şi încerci de ceva timp să râmâi însărcinată. Nu este chiar aşa. Există boli cu transmitere sexuală care evoluează silenţios şi care au efecte negative atât asupra fertilităţii feminine, cât şi celei masculine, după ani şi ani.

Dintre toate bolile care se iau prin contact sexual neprotejat, infecţia cu Chlamydia este una extrem de periculoasă atât pentru fertilitatea feminină, cât şi pentru cea masculină.

Chlamidioza este o afecţiune produsă de bacteria Chlamydia trachomatis, o infecţie comună care se transmite prin raport sexual neprotejat. Aproximativ 75% din femei şi aproximativ 50% din bărbaţii infectaţi nu prezintă simptome ale bolii. În cazul în care totuşi apar manifestări, acestea se declanşează într-un interval de până la trei săptămâni de la infectare.

Femeile pot avea scurgeri vaginale anormale şi senzaţii de disconfort şi de usturime la urinare. Chiar şi în cazul în care infecţia se extinde de la cervix către trompele uterine, poate rămâne tăcută. În alte cazuri însă, pot apărea dureri abdominale în zona pelviană, dureri de spate, ameţeală, febră, durere în timpul actului sexual sau sângerări în intervalul dintre menstruaţii.

În cazul bărbaţilor, infecţia poate determina o secreţie purulentă, poate evolua spre epididimită (inflamaţie a canalului epididimar) sau spre prostatită. Dacă epididimita devine cronică, se poate ajunge la azoospermi(absenţa spermatozoizilor din lichidul seminal) şi, implicit, la infertilitate masculină.

Prevenirea bolilor cu transmitere sexuală se face prin respectarea normelor elementare de igienă şi folosirea prezervativului.
 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Învaţă cum să împiedici gelozia să îţi distrugă relaţia de cuplu

  Despre femei se spune că sunt mult mai geloase decât bărbaţii, dar studiile contrazic acest mit, semnalând că această atitudine derivă din nesiguranţă şi deci nu are nicio legătură cu distincţia sexelor. Din păcate, gelozia poate destrăma o relaţie de cuplu. Pentru a nu se ajunge într-o situaţie de acest gen, învaţă cum să treci cu tact peste aceste momente neplăcute dintr-o relaţie.

 • Aceasta una marile preocupări ale bărbaților în intimitate

  Una dintre cele mai mari preocupări ale bărbaţilor în intimitate are legătură cu masculinitatea lor. Cei mai mulţi reprezentanţă ai sexului puternic cred că penisul lor este mai mic decât ar trebui să fie şi că nu vor avea prestaţii sexuale pe măsura aşteptărilor partenerelor lor. Acest complex se formează în timp şi, din păcate, bărbaţii nu prea au curaj să vorbească despre acest lucru.

 • Cum vede bărbatul dependent de sex partida de amor

  Partenerul îţi este infidel şi tot timpul se justifică spunând că nu se poate abţine pentru că are anumite „nevoi” ce trebuie satisfăcute. Câte dintre femei nu au auzit măcar o dată această scuză? Ei bine, află că oricine se poate abţine, chiar şi un dependent de sex.

 • Aceasta este una dintre cele mai importante nevoi în cadrul unui cuplu!

  Ceea ce face o relație să meargă sunt doi parteneri echilibraţi emoțional, care își pot recunoaște nevoile, care știu cum să și le împlinească sau care știu cum să comunice despre ceea ce își doresc să primească. Doi parteneri care sunt deschiși la a afla despre nevoile celui de lângă ei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1