HPV la bărbaţi. Iată cum poți preveni contractarea acestei boli

pre.jpg

HPV la bărbaţi
HPV (Human Papilloma Virus) la bărbați este un virus ADN care se transmite cel mai adesea pe cale sexuală
foto: 123RF

HPV (Human Papilloma Virus) la bărbați este un virus ADN care se transmite cel mai adesea pe cale sexuală. Deși mult mai frecvent în cazul femeilor, reprezentând principala cauză a apariției cancerului de col uterin, el poate fi contractat și de bărbați prin contactul sexual neprotejat cu o persoană infectată.

Trebuie să ţineţi cont că virusul nu se transmite doar prin actul sexual propriu-zis, ci este suficient ca partenerii să intre în contact cu zona genitala. Penetrarea nu este o condiţie obligatorie pentru transmiterea infecţiei cu HPV. La bărbați, HPV se manifestă prin apariția unor veruci sau condiloame genitale pe penis sau în jurul anusului.

Iată cum poți preveni contractarea acestei boli

În primul rând, e important să știi că prezervativele reprezintă singura metodă contraceptivă care te protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală și că numărul mare de parteneri sexuali crește riscul contractării unei infecții genitale. Totodată, pentru că bolile cu transmitere sexuală sunt, adesea, greu de descoperit, e important să mergi la medicul urolog pentru un control periodic sau de-ndată ce ai observat simptomele descrise anterior.

Medicul urolog te va îndruma să faci testele necesare de sânge și urină pentru a identifica diagnosticul corect și pentru a-ţi recomanda tratamentul potrivit.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1