Gelozia, una dintre cele mai dificile probleme în cuplu

imfgf.png

Gelozia, una dintre cele mai dificile probleme în cuplu
Una dintre cele mai dificile probleme în cuplu este, fără îndoială, gelozia
foto: 123RF

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Un strop de gelozie poate condimenta o relaţie, dar în momentul în care totul capătă proporţii nebănuite, farmecul se transformă într-o problemă ce poate afecta nu doar relaţia, ci şi trăirile şi sănătatea celei care cade victima geloziei partenerului său.

Una dintre cele mai dificile probleme în cuplu este, fără îndoială, gelozia. Şi nu vorbim aici despre acel fior uşor neplăcut pe care îl simţim atunci când partenerul de viaţă întoarce capul după altcineva pe stradă sau când partenera îi zâmbeşte unui trecător aparent prea mult, ci gelozia obsesivă care ne înfurie peste măsură, care ne face să verificăm telefonul persoanei iubite de fiecare dată când iese din cameră, de a monitoriza listele de prieteni de pe reţelele de socializare sau chiar de a urmări pe stradă.

Trebuie să ştii că gelozia este un amestec între o insuficienţă încredere acordată partenerului şi un complex de inferioritate. Uneori, atunci când gelozia  este ocazională, poate fi benefică pentru ambii parteneri, deoarece reprezintă un mod de a-i arăta celuilalt că îţi pasă de sentimentele sale şi că eşti atentă la el. Atunci când însă gelozia devine obsesivă, iritantă, aceasta începe să pună presiune negativă asupra relaţiei.

Încrederea în celălalt, dar şi o doză subtilă de gelozie, poate păstra relaţia în parametrii optimi. Atunci când unul dintre voi simte că are motive de suspiciune sau de gelozie, o discuţie deschisă poate fi cea mai bună soluţie. Micile flirturi ocazionale, care au tendinţa să apară atunci când relaţia intră într-o oarecare rutină, trebuie evitate pe cât posibil, mai ales atunci când partenerul este foarte sensibil.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5