Gelozia ocazională, absolut naturală şi ajută la menţinerea relaţiei de cuplu

oca.jpg

Gelozia ocazională absolut naturală şi ajută la menţinerea relaţiei de cuplu
Gelozia ocazională este absolut naturală şi ajută la menţinerea relaţiei de cuplu
foto: 123RF

Gelozia este o emoţie instinctivă pe care fiecare dintre noi ajungem să o simţim la un moment dat. Nu este însă neapărat distructivă, ci, din contră, uneori poate fi considerată chiar benefică. Gelozia ocazională este absolut naturală şi ajută la menţinerea relaţiei de cuplu. Dar dacă devine intensă şi iraţională poate fi foarte distructivă.

Iată cum îţi protejează gelozia relaţia

În relaţiile în care gelozia apare ocazional, la un nivel scăzut, aceasta le aminteşte celor doi să se aprecieze unul pe celălalt şi să realizeze că partenerul nu va rămâne întotdeauna acolo, absolut indiferent de orice circumstanţe. Îi încurajează să se respecte şi să facă un efort constant de a-l face pe celălalt să se simtă preţuit.

Gelozia amplifică emoţiile, făcând dragostea mai puternică şi sexul mai pasional. În “doze” mici poate fi o forţă pozitivă într-o relaţie. Dar cand este intensă şi iraţională, rezultatul este cu totul altul.

 

 

Loading...

Citește și

 • Prieteniile platonice cu sexul opus

  Dacă unul dintre parteneri nu a avut niciodată prietenii platonice cu sexul opus, dacă toate relaţiile sale de până atunci au implicat o componentă sexuală, probabil că îi va fi foarte greu să accepte că acest tip de relaţii există. Desigur, cei cu un istoric de prietenii cu sexul opus privesc acest lucru ca fiind normal şi suferă dacă partenerul sau partenera se opune.

 • De ce nu trebuie să renunţi la tine pentru a-i face pe ceilalţi să se simtă bine

  Dacă uneori te simţi obligată să faci lucruri pentru ca cei din jur să nu se simtă prost, cu dorinţa ca ei să te respecte, să te aprecieze şi să facă la fel, chiar dacă asta însemna să te dai peste cap şi să treci peste lucrurile importante pentru tine, atunci cel mai probabil vei cunoaşte dezamăgirea. Sunt șanse mari ca astfel să nu primeşti ceea ce consideri tu că ţi se cuvine.

 • Vrei să treci mai uşor peste o despărţire

  Despărţirea de persoana iubită provoacă o suferinţă foarte mare. Cu toții am trecut printr-o asemenea situaţie dificilă la un moment dat în viață. În articolul de mai jos, află cum ai putea să treci mai uşor peste o despărțire dureroasă.

 • Infecţia sexuală extrem de periculoasă pentru ambele sexe

  O cauză importantă a infertilităţii, dar despre care nu auzi vorbindu-se foarte frecvent, este reprezentată de boli cu transmitere sexuală. Desigur, te vei gândi că nu este cazul tău, că eşti într-o relaţie monogamă şi încerci de ceva timp să râmâi însărcinată. Nu este chiar aşa. Există boli cu transmitere sexuală care evoluează silenţios şi care au efecte negative atât asupra fertilităţii feminine, cât şi celei masculine, după ani şi ani.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1