Gelozia nu este un sentiment derivat din iubire. Iată cum e viaţa alături de o persoană geloasă

geloz.jpg

Gelozia nu este un sentiment derivat din iubire
Viața alături de o persoană geloasă nu este deloc simplă
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Despre gelozie se crede că este un sentiment derivat din iubire. Din păcate însă, între acestea există o mare diferenţă. Dacă iubirea este cea care duce la formarea unei relaţii de cuplu, gelozia este cea care o poate distruge.

Gelozia este o stare incontrolabilă care vine din adâncul tău şi e cauzată de nesiguranţa în forţele proprii. Când e nemotivată, poate trezi în partenerul acuzat un sentiment de revoltă. Viața alături de o persoană geloasă nu este deloc simplă. Nu te vei simți în largul tău, vei fi permanent sub supraveghere, deseori intimitatea nu îți va fi respectată și va trebui să dai explicații sau socoteală pentru fiecare acțiune a ta care li se pare „suspectă'.

Nu mai spunem că devin suspicioși din orice. O astfel de persoană trăiește într-o continuă nesiguranță, iar aceste manifestări nu sunt și nu vor fi niciodată un semn de iubire. Sunt persoane care ajung foarte repede la șantaj emoțional și îți vor crea un complex de vină permanent. De cele mai multe ori, te vor acuza că tu ești responsabilă pentru crizele lor de nervi și neîncredere, spunând că ele nu sunt, în realitate, deloc cum le faci tu să fie.

Pe scurt, este o relație toxică în care nu ai ce căuta. Fiecare trebuie să își rezolve propriile probleme. Pe termen lung, aceste persoane nu se vor schimba fără intervenții constante asupra propriului comportament și mod de a gândi.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Cele mai multe femei evită conflictul cu persoana iubită

  Cele mai multe femei, atunci când ajung la conflict cu persoana iubită, simt imediat nevoia să se retragă, să își ceară scuze, să fie de acord cu iubitul și să „calmeze spiritele'. În ciuda sentimentelor reale, a temei dezbătute sau efectelor pe termen lung ale acestei situații. Sub presiune, reacția este cea de compromis sau de a ascunde ceea ce simțim

 • Această practică sexuală aduce armonia în relaţie

  Sexul oral aduce armonia în relaţie. Nu numai că repară problemele din plan sexual, dar sexul oral promite să vă ofere un tonus mental, care e necesar pentru armonia unei relaţii. Orgasmul şi înghiţirea spermei sunt cele două maniere prin care sexul oral te face mai fericită. În timpul orgasmului se eliberează în organismul tău endorfine şi alte substanţe care îţi oferă o stare de bine.

 • Cum să treci peste anxietatea de performanţă sexuală și să nu te panichezi în pat

  Pentru bărbați, prestația sexuală are un mare impact asupra propriului ego. Când apar probleme de acest gen, stima de sine scade considerabil.

 • Tinerii nu mai văd în mariaj scopul lor suprem în viaţă

  Din ce în ce mai mulți tineri sunt axați în principal pe găsirea unui job mai bun, construirea unei cariere, atingerea unui statut socio-profesional și asigurarea unui confort financiar. Astfel, relațiile sentimentale sunt lăsate pe un loc secundar, iar odată cu trecerea timpului și cu experiența de viață dobândită, mulți devin mai selectivi și preferă să aștepte până găsesc „persoana potrivită' pentru a se căsători.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5