Gelozia dusă la extrem nu are legătură cu iubirea. Iată ce consecinţe are asupra relaţiei

gelo.jpg

Gelozia dusă la extrem nu are legătură cu iubirea I
Într-un cuplu, gelozia în doze mici, poate fi salutară, dar când se transformă în gelozie obsesivă, dusă la extrem, poate provoca durere
foto: 123RF

Gelozia şi posesivitatea nu reprezintă măsuri ale iubirii. Într-un cuplu, gelozia în doze mici, poate fi salutară, dar când se transformă în gelozie obsesivă, dusă la extrem, poate provoca durere, relația va deveni o tortura și astfel se va ajunge la destrămarea acesteia. Încrederea este criteriul de bază, dar dacă acest lucru nu există, atunci nu vă aşteptaţi să vă petreceţi restul vieţii împreună.

Nu sunt puţine cazurile în care reprezentantele sexului frumos trăiesc într-o teroare constantă şi nu îndrăznesc să facă niciun pas fără ca partenerul de viaţă să ştie. Sunt conştiente că asta l-ar înfuria şi abuzul emoţional sau, şi mai rău, violenţa domestică, este o dramă pe care multe femei au ajuns, din nefericire, să o cunoască.

Aşadar, un strop de gelozie este cât se poate de firească, însă dacă îşi iese din fire din cele mai banale chestii, precum vorbitul la telefon cu o amică sau doar pentru că întârzii când te întorci de la serviciu, este o dovadă clară de posesivitate care nu aduce nimic bun, nici ţie nici relaţiei voastre de cuplu. Nu găsi o justificare comportamentului abuziv sau nu face greşeala să crezi când îţi spune că face asta doar pentru că te iubeşte.

Loading...

Citește și

 • comportament îndeparteauă barbaţi

  Cele mai multe femei, în momentul în care întâlnesc un bărbat pe gustul lor, se entuziasmează foarte tare şi se comportă ca atare, dându-i acestuia foarte multă atenţie. Astfel, ele nu ezită să îl caute destul de des, prin sms-uri, telefoane sau pe tot felul de site-uri de socializare.

 • barbaţii sa li se spuna intimitatel

  Se spune că un bărbat bun la pat nu se laudă niciodată cu performanţele lui sexuale, dar nu i-ar displăcea să i le lauzi tu. Din când în când, partenerului tău de viaţă iar prinde bine să-i ridici în slăvi masculinitatea şi să-i răsfeţi orgoliul.

 • barbaţii greşeli pat cele mai frecvente

  Bărbaţii se cred adesea invincibili în pat şi au impresia că nu greşesc cu nimic când vine vorba de satisfacerea partenerelor.Tocmai din dorinţa de a fi cât mai buni sau din exces de zel, reprezentanţii sexului puternic au tendinţa de a da rateuri în momentele cele mai intime. Iată câteva dintre cele mai frecvente greşeli pe care le fac bărbaţii în materie de sex.

 • Barbaţii criza varstei mijlocii manifesta

  Criza vârstei mijlocii, se pare, că nu îi fereşte pe unii bărbaţi. În cazul lor, aceasta poate duce la infidelitate, pentru că simt nevoia unei confirmări a masculinităţii şi a virilităţii, cu toate că sunt implicaţi într-o relaţie de durată.