Fumatul poate avea efecte negative asupra vieţii intime. Scade apetitul sexual

fi.jpg

Fumatul poate avea efecte negative asupra vieţii intime
Libidoul, o componentă esenţială a vieţii sexuale normale, este afectat de fumat
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Fumatul este unul dintre cele mai nocive obiceiuri, nu mai este un secret pentru nimeni. Însă nu mulţi sunt cei care conştientizează că fumatul poate avea efecte negative şi asupra vieţii sexuale. În special bărbaţii sunt vizaţi de acest avertisment! Aşadar, dacă fumezi, cel mai bun lucru pe care îl poţi face ca să-ţi îmbunătăţeşti viaţa intimă este să renunţi chiar acum.

Scade calitatea spermei

88% din fumători nu cunosc riscurile de natură sexuală la care se expun când savurează chiar şi o ţigară. Studii recente arată faptul că, în cazul bărbaţilor, infertilitatea este cauzată de efectele nicotinei asupra aparatului circulator, determinand impotenţa şi reducerea volumului de ejaculare.

De asemenea, ţigările contribuie la micşorarea numărului de spermatozoizi. Nicotina provoacă micşorarea diametrului vaselor de sânge, adică şi pe cele de la nivelul penisului. Aceasta dăunează valvelor din pereţii venelor care menţin sângele la nivelul penisului şi asigură persistenţa erecţiei. Prin urmare, sub influenţa tutunului, chiar dacă se produce erecţia, aceasta durează mai puţin.

Scade apetitul sexual

Libidoul, o componentă esenţială a vieţii sexuale normale, este de asemenea, afectat de fumat. Acest obicei nesănătos este responsabil de pierderea mai accelerată a dorinţei sexuale şi a atracţiei sexuale faţă de partener. Ţigările cresc nivelul de monoxid de carbon din sânge, care inhibă producţia de testosteron, hormon responsabil de prezenţa dorinţei sexuale. Această problemă are, în cele mai multe cazuri, şi consecinţe de natură psihică. În combinaţie cu disfuncţiile erectile, lipsa apetitului sexual duce la acumularea frustrărilor. Din această cauză, contactele sexuale vor fi mai rare, ceea ce poate duce la răcirea relaţiei.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1