Frica de a fi părăsit, principala sursă de stres într-o relaţie

abandon.jpg

Frica de a fi părăsit principala sursă de stres într-o relaţie
Dacă îţi este frică să fii părăsit, încearcă să nu îţi sufoci partenerul de viaţă cu atenţie şi gelozie excesivă
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Cel mai adesea, teama de a fi părăsit se manifestă în relaţia de cuplu şi influenţează negativ interacţiunea pe care o avem cu partenerul de viaţă. Anumite comportamente ale partenerului îţi pot genera un sentiment de îngrijorare, te fac să te simţi nesigură pe relaţie.

Pentru cei mai mulţi dintre noi frica de a fi singuri este o realitate. Ne este teamă să fim respinşi sau abandonaţi. Chiar şi oamenii cei mai puternici au un grad de frică faţă de abandon. Ştim că putem supravieţui, dar viaţa este mai frumoasă şi mai uşoară cu alţii. Ne temem să fim părăsiţi prin moarte, respingere, boală, fizic sau chiar prin distanţă emoţională. A deveni independent şi sănătos emoţional cu viaţa ta şi scopurile personale reprezintă o cale ideală de a face faţă acestei probleme frecvente în relaţii.

Dacă îţi este frică să fii părăsit, încearcă să nu îţi sufoci partenerul de viaţă cu atenţie şi gelozie excesivă. Vorbeşte despre sentimentele tale, scriele într-un jurnal, apelează la un psihoterapeut dacă chiar ai probleme. Nu lăsa problemele relaţiei, care sunt normale, să dicteze comportamentul tău sau să-ţi distrugă relaţia.

Îţi este foarte frică de intimitate sau abandon? Găseşte cum să faci faţă cu succes schimbării şi cum să-i susţii pe cei iubiţi când se schimbă. Citeşte cărţi, caută susţinerea unor grupuri de prieteni sau vorbeşte cu un psihoterapeut despre aceste probleme.

Loading...

Citește și

 • inima rosie

  Loialitatea în cuplu pornește de la capacitatea de a pune interesele partenerei sau ale partenerului mai presus de interesele celorlalți prieteni, frați, părinți. Deasemenea, când este criticat, partenerul de viaţă așteaptă să îi fii alături, cu atât mai puțin să îl critici în fața prietenilor sau cunoscuților. Ironia, sarcasmul îndreptat spre partener exprimate în public sunt dureroase și reprezintă o formă de distanțare. Neutralitatea poate fi deasemenea interpretată ca o lipsă de loialitate .

 • rezolvi problemele de cuplu nu ajungi despărţire

  Atunci când cuplul are o problemă, cea mai mare greşeală pe care o fac partenerii este să dea vina unul pe celălalt.

 • Trăsături personalitate fac femei irezistibile faţa bărbaţilor

  Tot timpul ne întrebăm care sunt calităţile pe care bărbaţii le găsesc atrăgătoare la femei. Şi, fie că este vorba de personalitatea noastră sau imaginea pe care o arătăm despre propria persoană există câteva tresături pe care bărbaţii le găsesc irezistibile.

 • capcana rutinei sexuale cuplu

  Rutina este, cu siguranţă, cel mai mare duşman al cuplurilor moderne. Nu puţine sunt căsniciile care se destramă din cauza atmosferei monotone din viaţa de zi cu zi, cât şi din viaţa sexuală, după mai mulţi ani de convieţuire.