Frica de abandon, o emoție intensă și acaparatoare. Poate afecta relaţia cu partenerul de cuplu

aband.jpeg

Frica de abandon, o emoție intensă și acaparatoare
Cel mai adesea, teama de a fi părăsit, abandonat se manifestă în relaţia de cuplu şi influenţează negativ interacţiunea pe care o avem cu partenerul de viaţă
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Frica de abandon este o emoție intensă și acaparatoare. Ea se manifestă prin stări de anxietate şi nelinişti constante la gândul că cineva care ne este drag ne poate părăsi oricând. O astfel de teamă îşi poate avea rădăcinile în copilărie.

Cel mai adesea, teama de a fi părăsit, abandonat se manifestă în relaţia de cuplu şi influenţează negativ interacţiunea pe care o avem cu partenerul de viaţă. Anumite comportamente ale partenerului îţi pot genera un sentiment de îngrijorare, te fac să te simţi nesigură pe relaţie.

Pentru cei mai mulţi dintre noi frica de a fi singuri este o realitate. Ne este teamă să fim respinşi sau abandonaţi. Chiar şi oamenii cei mai puternici au un grad de frică faţă de abandon. Ştim că putem supravieţui, dar viaţa este mai frumoasă şi mai uşoară cu alţii. Ne temem să fim părăsiţi prin moarte, respingere, boală, fizic sau chiar prin distanţă emoţională. A deveni independent şi sănătos emoţional cu viaţa ta şi scopurile personale reprezintă o cale ideală de a face faţă acestei probleme frecvente în relaţii.

Dacă îţi este frică să fii părăsit, încearcă să nu îţi sufoci partenerul de viaţă cu atenţie şi gelozie excesivă. Vorbeşte despre sentimentele tale, scriele într-un jurnal, apelează la un psihoterapeut dacă chiar ai probleme. Nu lăsa problemele relaţiei, care sunt normale, să dicteze comportamentul tău sau să-ţi distrugă relaţia.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Dacă ai suferit din dragoste, nu înseamnă că acest lucru se va întâmpla mereu

  Foarte multe femei aleg să renunţe la fericire din premise greşite. De multe ori, de vină este teama că bărbatul din faţa lor nu este potrivit pentru ele. Ce trebuie să înţelegi este că bărbaţii sunt foarte diferiţi, iar dacă ai suferit în trecut, nu înseamnă că vei suferi şi acum. Nimic nu poate fi mai neplăcut pentru iubitul tău decât să trăiască cu impresia că niciodată nu va fi suficient de bun pentru tine. Nu trebuie să compari experienţele trecute cu ceea ce ai în momentul de faţă şi nu trebuie nici să îţi negi dreptul la fericire.

 • Un lucru esenţial pe care ar trebui să-l înveţi din relaţiile eşuate

  Un lucru esenţial pe care ar trebui să-l înveţi din relaţiile eşuate este că orice ai face nu îi poţi schimba pe ceilalţi aşa cum vrei tu. Mai poți învăța că oamenii nu sunt proprietatea nimănui. Uneori, credem că cel de lângă noi este ”al nostru” orice s-ar întâmpla, oricum ne-am purta cu el și, de aceea, trebuie să accepte tot ce facem.

 • Lucruri femeie atrăgătoare ochii bărbaţilor

  Se spune că bărbaţii se gândesc la sex de câteva ori pe zi. Ei sunt incitaţi, în primul rând, de aspectul fizic al femeilor, dar acest lucru nu înseamnă că au ochi doar pentru corpurile perfecte.

 • Motive care ne îndeamnă să stăm într-o relaţie fără iubire

  Respectul de sine scăzut este unul dintre motivele pentru care rămânen în relaţii nefericite. Atunci când respectul de sine este scăzut, tindem să credem că nu putem și nu merităm să fim fericiți și că nimeni nu ne iubește. De aceea, îi încredințăm partenerului nostru această responsabilitate.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5