Fostul vrea să rămâneţi amici? Iată de ce simte nevoia să fie în continuare în preajma ta

sft.jpg

Fostul vrea să rămâneţi amici
În cele mai multe situații cel cu care te-ai iubit vrea să rămâneți prieteni ca să poată fi în continuare în preajma ta
foto: 123RF

Să rămâi prietenă cu cel de care tocmai te-ai despărţit poate fi destul de dificil. Pentru mulți oameni, când se despart, e sfârșitul definitiv, nu vor să mai aibă niciun fel de contact cu fostul partener. Pentru alții, însă, o despărțire nu e atât un sfârșit cât e o schimbare.

Poate că fostul tău iubit vrea doar să clarifice lucrurile printr-o relație de prietenie, deoarece atunci când formați un cuplu nu a reușit acest lucru. Însă în cele mai multe situații cel cu care te-ai iubit vrea să rămâneți prieteni ca să poată fi în continuare în preajma ta. Uneori o face din motive pur și simplu egoiste. Alteori își dorește doar să reconstruiască ceea ce a pierdut.

Este bine să rămâi amică cu fostul iubit?

Dacă nu mai există sentimente pentru cealaltă persoană, cel mai bine este să mergi mai departe. În acest mod, nu îi vei crea false iluzii pe baza unei presupuse prietenii.

Dacă tu ești persoana care are sentimente puternice și cea care își dorește să rezolve lucrurile, discută deschis cu partenerul despre intențiile tale. În caz contrar, poți ajunge să suferi mai mult decât în cazul în care te-ai fi îndepărtat de partenerul tău imediat după despărțire.

 

Loading...

Citește și

 • Ce presupune o partidă de sex reuşită

  Când vine vorba de sex, toată lumea este expertă până la proba contrarie. O partidă de sex reuşită presupune însă câteva lucruri pe care prea puţină lume are răbdarea să le deprindă. Sexul de calitate nu are nimic de a face cu acrobaţiile unor poziţii “exotice” adoptate în timpul actului sexual.

 • Când un act sexual este considerat reuşit pentru femei

  Viaţa sexuală constituie în permanenţă o preocupare pentru un cuplu. Este importantă deoarece ea se constituie într-un barometru al vieţii şi stării de sănătate a cuplului. În ceea ce priveşte femeia, pe primul plan stă relaţia sa cu propria sexualitate.

 • Merită să stăm într-o relaţie fără iubire

  Din păcate, există foarte multe relaţii de cuplu în care partenerii nu se mai iubesc, dar totuşi rămân împreună. Aceste persoane nu mai sunt fericite și ajung să nu-și mai trăiască viața așa cum şi-ar dori cu adevărat. În loc să ne întrebăm dacă merită să stăm în acest tip de relație, ar fi mai bine să ne întrebăm dacă o facem din conveniență.

 • Nevoia de a fi într-o relație cu orice preţ poate duce la scăderea stimei de sine

  Stima de sine scăzuta este caraterizată de o percepţie generală despre tine că nu eşti ceea ce îti doreşti sau ce ar trebui şi te simţi inferior sau inadecvat. Efectele acesteia nu sunt de neglijat şi îşi pot pune amprenta semnificativ în viaţa ta.