Fisurile vaginale, o problemă comună a femeilor active sexual. Iată cum previi această leziune destul de dureroasă

reb.jpg

Fisurile vaginale o problemă comună a femeilor active sexual
Ca să previi fisurile vaginale trebuie să acorzi mai mult timp preludiului
foto: shutterstock

Fisurile vaginale sunt o problemă comună a femeilor care sunt active din punct de vedere sexual. Cu toate că, de obicei, fisurile vaginale nu sunt grave, acestea pot crea disconfort.

Una dintre cele mai frecvente probleme care afectează femeile active din punct de vedere sexual o reprezintă fisurile vaginale. Acestea sunt mici ruperi sau zgârieturi la nivelul ţesutului vaginal care pot să apară din mai multe motive şi care pot crea un disconfort destul de mare atunci când nu sunt tratate corespunzător.

Cauza principală a fisurilor vaginale este reprezentată de uscăciunea vaginală

Atunci când o femeie se excită, labiile, clitorisul şi vaginul se umflă şi lubrifierea naturală se produce în interiorul vaginului, iar acest proces ajută la protejarea femeii de durere în timpul actului sexual. Fără aceste mecanisme de protecţie naturală, ţesutul vaginal ar putea fi uscat şi fragil, frecarea ar putea fi incomodă, chiar dureroasă.

Acest lucru se poate întâmpla mai ales dacă nu ești destul de excitată pentru a face sex sau dacă vaginul tău nu s-a lubrifiat natural îndeajuns și a început deja penetrarea. Astfel, țesutul vaginului se poate fisura ușor și simți usturimi în timp și după ce faci sex.

Ca să previi această leziune trebuie să acorzi mai mult timp preludiului, corpului tău să reacționeze în fața stimulilor sexuali, să te relaxezi și să ai la îndemână neapărat o sticlă de lubrifiant, în cazul în care vaginul tău nu se lubrifiază îndeajuns în mod natural. Dacă durerile sunt puternice sau îți curge mult sânge, ar trebui să mergi de urgență la medic pentru diagnostic şi pentru stabilirea unui tratament eficient.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Cheia pentru a menţine încrederea într-o relaţie este ca ambii parteneri să fie deschişi

  La baza oricărei relaţii de dragoste stă încrederea. Iar cheia pentru a încuraja şi a menţine încrederea într-o relaţie este ca ambii parteneri să fie deschişi. Multe persoane susțin că minciunile „nevinovate” sunt acceptabile, dar chiar și acestea trebuie evitate. O relație de cuplu reușită presupune o încredere nezdruncinată între parteneri.

 • Motivul pentru care unele femei renunţă să mai caute marea dragoste

  Nu trebuie să fii expert ca să realizezi că principalul motiv pentru care reprezentantele sexului frumos renunță să mai caute iubirea este că au fost rănite sau dezamăgite. De obicei, femeile care investesc cel mai mult în relațiile care eșuează sunt și cele care suferă cel mai mult. Iar faptul că refuză să se mai îndrăgostească sau chiar să caute dragostea este un mod de a se proteja de eventuale eșecuri.

 • O relaţie în adevăratul sens al cuvântului se clădeşte pe respect reciproc

  Atunci când vine vorba de respect, oricine se pricepe să îi ofere o definiție, dar puțini știu cum să îl aplice în mod concret în viețile lor. În principiu, cu toții vrem să fim respectați, dar uităm să ne comportăm în același fel cu cel de lângă noi. În ceea ce privește relația de cuplu, situația se complică și mai tare.

 • Un factor ce este adesea trecut cu vederea în cuplu independenţa

  Independenţa este cel mai important factor pentru o relaţie de durată! Însă există o categorie de persoane care crede că ea înseamnă răceală, distanţare faţă de partenerul de viaţă sau luarea de decizii separate în ceea ce priveşte viaţa fiecăruia. De fapt, independenţa nu se referă la aceste lucruri, ci la existenţa unor graniţe între cei doi parteneri, la păstrarea individualităţii şi unicităţii fiecăruia.