Feromonii vă pot duce la iubirea ideală

feromoni.jpg

feromonii va pot duce la iubirea ideala
Feromonii din mirosul corpului uman sunt motivul principal pentru care ne atrage o persoană şi nu alta
foto:123RF

Biologii descriu feromonii ca fiind „amprente” olfactive despre care se consideră că sunt unice pentru fiecare om în parte, la fel ca amprentele degetelor.

Mirosul este cel mai primitiv dintre toate simţurile omului şi, spre deosebire de văz şi pipăit, merge direct la lobul limbic al creierului, unde provoca o reacţie emoţională care poate fi, literalmente, excitantă.

Sexualitatea umană şi feromonii au devenit asociate în 1986, când doctorul Winifred Cutler, biolog şi endocrinolog behaviorist, a descoperit feromonii de la subsuori. Împreună cu echipa de cercetători pe care o conducea, Winifred Cutler, a publicat un articol ştinţific în care demonstra că după îndepărtarea transpiraţiei neplăcute de la subsuori rămânea o substanţă inodoră care conţinea feromoni.

Winifred Cutler a creat şi a comercializat după aceea un feromon pe care l-a denumit Athena, pe care femeile îl puteau aplica local pentru a-i atrage pe bărbaţi. Şaptezeci şi patru la sută dintre femeile care au testat produsul au raportat o înmulţire a îmbrăţişărilor, sărutărilor şi relaţiilor sexuale. Era clar că produsul funcţiona!

Un lucru se ştie cu siguranţă: feromonii din mirosul corpului uman sunt motivul principal pentru care ne atrage o persoană şi nu alta. Un articol publicat în revista Psychology Today a explicat felul în care mirosurile corporale pe care o persoană le percepe ca plăcute şi sexy sunt complet respingătoare pentru altcineva. S-a dovedit că atracţia sexuală este un proces foarte selectiv şi pe care, într-un anumit grad, oamenii nu-l prea pot controla.

“Asta este situaţia: avem o asemenea structură biologică  încât mirosim cel mai interesant pentru acele persoane a căror imunitate genetică faţă de boli diferă cel mai mult de propria noastră imunitate. Aceasta oferă beneficii pe termen lung pentru întreaga omenire, întrucât duce la urmaşi mai sănătoşi şi mai puternici din punct de vedere genetic”,  spune Eve Marx în cartea sa, “101 lucruri inedited despre sex”.

Loading...
 
 

Citește și

 • tipul de barbat preferat de femei

  Cele mai multe reprezentante ale sexului frumos sunt, de fapt, atrase de atitudinea bărbatului și nu de felul în care acesta arată. Trebuie să fie cu picioarele pe pământ, să nu-şi dea foarte multă importanţă şi care poate iubi cu responsabilitate.

 • lucruri dupa care tanjesc barbatii in pat

  Cu siguranţă vă întrebați ce își doresc cel mai mult bărbaţii în pat. Ei bine, aflați că reprezentanții sexului puternic vor să se bucure de cât mai multă activitate sexuală și să își pună mai des în practică fanteziile sexuale.

 • bauturi care stimuleaza dorinta sexuala

  E distractiv şi surprinzător cum nişte băuturi pot stimula dorinţa sexuală. Acestea merită savurate înaintea unui moment intim, dacă simţiţi că sunteţi puţin inhibaţi.

 • partener dotat sfaturi

  Din păcate, natura nu a fost darnică cu toţi bărbaţii, astfel că unii sunt mai dotaţi, iar alţii mai puţin. Dacă te numeri printre norocoase şi ai un iubit din prima categorie nu trebuie să te sperii că actul sexual ar putea fi o experienţă neplăcută sau dureroasă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1