Femeile au mai multe orgasme cu bărbaţii chipeşi? Iată ce au demonstrat cercetătorii

barbat_c.jpg

Femeile au mai multe orgasme cu bărbaţii chipeşi
Se pare că femeile care fac dragoste cu un bărbat chipeş au mai multe şanse de a ajunge la orgasm
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Se pare că femeile care fac dragoste cu un bărbat chipeş au mai multe şanse de a ajunge la orgasm decât dacă partenerul are un fizic mai puţin atrăgător. Este ceea ce au demonstrat cercetătorii într-un studiu care a apărut în cartea “150 de experimente pentru cunoaşterea sexului opus”(Serge Ciccotti).

Studiul a fost realizat pe 388 de femei din Germania şi din Statele Unite, cu vârste cuprinse între 17 şi 62 de ani. Aceste femei trebuiau să completeze un chestionar despre relaţiile lor de cuplu, în care erau întrebate dacă au avut orgasm în timpul ultimului contact sexual. Li se puneau totodată întrebări despre “atractivitatea” partenerului, adică: “În ce măsură este partenerul dumneavoastră atrăgător din punct de vedere sexual?”, “Cât de chipeş este partenerul dumneavoastră?”

Analizând rezultatele acestui studiu, cercetătorii au remarcat că, cu cât bărbatul era declarat mai atrăgător, mai chipeş, cu atât numărul femeilor care susţineau că au avut orgasm în timpul ultimului act sexual era mai mare. Acelaşi lucru a fost demonstrat şi de un alt studiu în care se constată că femeile care au drept parteneri bărbaţi seducători din punct de vedere fizic declară că au o mai mare proporţie de orgasme în timpul contactelor sexuale decât femeile cu un partener mai puţin atrăgător.

Aceste rezultate pot părea logice şi potrivit cercetătorilor, acest mecanism şi-ar avea explicaţia în trecutul îndepărtat al femeilor şi ar fi de natură adaptativă. Femeile au mai multe orgasme cu bărbaţii chipeşi pentru a putea reţine mai bine sperma bărbaţilor care au cele mai bune gene.

Loading...

Citește și

  • De-a lungul timpului, obiceiurile sexuale ale oamenilor s-au schimbat, însă multe dintre cele considerate astăzi ca ieşind din sfera normalului erau foarte apreciate în alte vremuri.

  • Genul de bărbat care ar trebui să pună pe gânduri orice femeie

    Relaţia cu părinţii, în special cu mama, ar trebui să fie foarte importantă pentru orice persoană. Însă dacă iubitul tău nu doar că se înţelege bine cu mama sa şi este foarte apropiat de ea, ci este pur şi simplu dependent de ea, acest lucru poate crea probleme în viaţa de zi cu zi, în special în relaţii.

  • importantă este susţinerea partenerului în relaţia de cuplu

    A te simţi susţinută în relaţia de cuplu înseamnă să simţi că partenerul de viaţă este de acord cu ceea ce îţi doreşti, cu ceea ce reprezinţi tu, fără a face vreun efort în a te schimba. Sprijinul fiecărui partener de cuplu trebuie să fie orientat spre valorile comune ale celor doi şi spre planurile de viitor pe care şi le împărtăşesc

  • Factorii care afectează stabilitatea cuplului

    Infidelitatea, ascunderea intenţionată a unor aspecte personale sau profesionale, minciunile în aparenţă nevinovate, toate afectează relaţia de cuplu, iar repararea acesteia necesită o investiţie masivă de timp şi energie. Încrederea se construieşte cu eforturi susţinute, mai ales din partea persoanei care a provocat evenimentul.