Factorii care afectează stabilitatea cuplului. Cât de greu se construieşte încrederea

stabilitate.png

Factorii care afectează stabilitatea cuplului
Infidelitatea, ascunderea intenţionată a unor aspecte personale sau profesionale, minciunile în apartenţă nevinovate, toate afectează relaţia de cuplu
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Infidelitatea, ascunderea intenţionată a unor aspecte personale sau profesionale, minciunile în aparenţă nevinovate, toate afectează relaţia de cuplu, iar repararea acesteia necesită o investiţie masivă de timp şi energie. Încrederea se construieşte cu eforturi susţinute, mai ales din partea persoanei care a provocat evenimentul.

Trebuie văzut dacă zdruncinarea siguranţei a atins şi nucleul de intimitate în cuplu. Este mult mai uşor să reclădeşti dacă au rămas plăcerea de a fi împreună, de a împărtăşi activităţi, plăcerea de a face dragoste, nevoia spontană de atingere reciprocă, de senzualitate şi tandreţe.

Din păcate, atunci când încrederea dispare, zona intimităţii este sacrificată. Nu îl mai putem primi cu uşurinţă în spaţiul nostru intim pe cel care ne-a trădat şi nici nu ne putem deschide în faţa lui, din cauza ostilităţii care se infiltrează, mai mult sau mai puţin tacit.

Ca să îndreptăm lucrurile, e de preferat să avem o discuţie deschisă cu partenerul, prin care să îi expunem motivele care au stat la baza evenimentului respectiv. Este important să putem explica cum de s-a ajuns în acel punct şi să dăm sens coerent acţiunilor noastre. Evitarea subiectului sau negarea poate duce la adâncirea angoasei, a nesiguranţei din cuplu şi la pierderea definitivă a intimităţii.

 

Loading...

Citește și

 • Femeile nevoie de implicare emoţională partide de sex interminabile

  Există o idee greşit înţeleasă de mulţi bărbaţi, conform căreia femeile visează să aibă în dormitor adevărate maşini de sex, parteneri capabili să le lase fără suflare în timpul unor maratoane sexuale.

 • Cum pot partenerii de cuplu să ajungă pe culmile plăcerii în acelaşi timp

  Orgasmul feminin se poate sincroniza cu cel mascului, însă nu întotdeauna cele două orgasme coincid. Pentru ca partenerii să ajungă pe culmile plăcerii în acelaşi timp este necesară o cunoaştere foarte bună a propriei persoane şi a celui de lângă tine. Spre deosebire de bărbat, femeia poate să rateze orgasmul din pricina unui zgomot, a unui gest sau a unei şoapte.

 • Aspecte referitoare la sexualitatea masculină

  Încă mai există o mulţime de lucruri pe care nu le ştim despre sexualitatea bărbaţilor şi nu pentru că nu ar fi interesate, ci pentru că există o reţinere în abordarea unor astfel de subiecte. În articolul de mai jos, descoperiţi câteva aspecte referitoare la sexualitatea masculină, pe care ar trebui să le cunoască toată lumea:

 • sex manifesti excitatie

  Multe cupluri nu vorbesc când fac sex. Dacă şi voi sunteţi aşa, asta se întâmplă poate pentru că aveţi impresia că dacă vorbiţi se duce”magia”. De fapt, sexul poate fi mult mai senzual când gemeţi şi mormăiţi, dar mai ales când vorbiţi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1