Factori care pot duce la scăderea calităţii relaţiei sexuale

sex.jpg

Factori care pot duce la scăderea calităţii relaţiei sexuale
Scăderea apetitului sexual poate fi cauzată de o mulţime de factori
foto: 123RF

Scăderea apetitului sexual poate fi cauzată de o mulţime de factori, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru. Cu timpul, problemele financiare, apariția unui copil, tabieturile sau orice alt lucru pe care îl trăiește un cuplu contribuie la scăderea calității relației sexuale. Însă frustrările nu se acumulează din cauza factorilor externi, ci din contră, din cauza partenerilor.

Nu ar fi corect să considerăm că un copil este de vină pentru momentele mai puțin pasionale petrecute de părinții lui. Chiar dacă este adevărat că nașterea determină scăderea abruptă a libidoului femeilor potrivit unui studiu, acest lucru nu trebuie să devină un impediment pentru petrecerea timpului alături de partener.

Bărbații rămân la fel de doritori chiar și după ce o femeie naște, însă este foarte important ca ambii parteneri să fie pregătiți din punct de vedere psihic să își reia activitatea sexuală. Problema se află undeva la mijloc, mai exact între cei doi parteneri care fie nu reușesc să comunice sincer și să își expună nemulțumirile, fie își îndreaptă atenția asupra altor lucruri uzuale.

 

Loading...

Citește și

 • simptomele celor mai frecvente boli cu transmitere sexuala

  Bolile cu transmitere sexuală, din păcate, nu prezintă întotdeauna simptome, motiv pentru care controalele medicale regulate trebuie făcute la cel mai mic semn de îngrijorare. Cu cât sunt descoperite mai din timp, cu atât cresc şansele ca acestea să poată fi tratate cu succes.

 • Nevoile sexuale ale femeilor sunt uşor de satisfăcut

  Nevoile sexuale ale femeilor sunt ușor de satisfăcut, asta dacă știi cum este ca persoană și cunoști exact ce-i face plăcere și ce nu. Există nenumărate studii şi păreri avizate despre cât de puţin le cunosc bărbaţii pe femei când vine vorba despre sex. Cei mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic cred că femeile visează să aibă în dormitor adevărate maşini de sex, bărbaţi capabili să le lase fără suflare în timpul unor maratoane sexuale.

 • Lipsa orgasmului nu are efecte negative asupra organismului

  Lipsa unui orgasm nu are efecte negative nici asupra ta, nici asupra iubitului tău. Există multe informaţii false privind consecinţele nefaste pe care lipsa orgasmului le are asupra psihicului şi fizicului nostru. Bărbaţii sunt cei mai drastici considerând că sperma se depozitează în testicule, iar abstinenţa poate duce chiar la cancer.

 • Cum evoluează sexul într-o relaţie

  Cele mai multe cupluri care au o relaţie de lungă durată se întreabă dacă este normal ca atracţia şi dorinta sexuală să se diminieze sau să dispară cu timpul. Specialiştii în materie de sex spun că da, este normal. Anumiţi factori hormonali duc la scăderea libidoului odată cu trecerea timpului, dar acest lucru nu trebuie să afecteze relaţia de cuplu în niciun fel.