Există prietenie între două persoane de sex opus? Iată în ce constă succesul unei astfel de relaţii

prietenie_b.jpg

Exista prietenie intre doua persoane de sex opus
. Cheia succesului unei prietenii cu sexul opus constă în interese comune, motivaţii asemănătoare şi sinceritate cu privire la scop
foto: 123RF

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

În funcţie de concepţia fiecăruia despre relaţii permise sau dorite cu sexul opus, unele persoane consideră că atracţia sexuală nu poate fi eliminată din relaţia dintre femei şi bărbaţi şi, evident, că acolo unde ea există, relaţiile de prietenie devin mai dificile, dacă nu chiar imposibile. Pentru o relaţie de prietenie sănătoasă cu sexul opus, comunicarea şi limitele sunt esenţiale. Este important ca ambii să aibă motivaţii comune şi să nu existe scopuri ascunse.

Dacă unul dintre ei are interese sexuale sau romantice de la prietenul său, acest lucru poate încălca limitele celuilalt, care se va simţi neînţeles, agresat. Cheia succesului unei prietenii cu sexul opus constă în interese comune, motivaţii asemănătoare şi sinceritate cu privire la scop. Studiile întreprinse în acest domeniu arată că, de cele mai multe ori, bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile la a interpreta gesturile şi vorbele prietenelor lor ca având conotaţii sexuale, fapt care le determină pe acestea să se simtă hărţuite sau în nesiguranţă.

De asemenea, se pare că femeile, mai mult decât bărbaţii, au tendinţa de a trece cu vederea sau chiar de a nu observa deloc interesul sexual al prietenilor bărbaţi. Tocmai de aceea, sinceritatea şi deschiderea sunt extrem de importante în iniţierea şi păstrarea unei relaţii de prietenie. În momentul în care oricare dintre cei doi îl percepe pe celălalt ca fiind nesincer, cu gânduri ascunse, relaţia de prietenie este ameninţată.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Când începe declinul vieţii sexuale în relaţia de cuplu

  Când vorbim despre femei plictisite în pat, imediat ne întrebăm: a cui este vina? Însă, în realitate, nu putem vorbi de vină, ci de responsabilitate. Atunci când ne confruntăm cu această situaţie, în general este responsabilitatea ambilor parteneri.

 • Cele 3 valori fundamentale pentru o relaţie de cuplu de succes

  Pentru o relație frumoasă și sănătoasă, avem nevoie să împărtășim cu partenerul, valori comune. Putem face și chiar facem multe compromisuri într-o relație în multe aspecte pentru a reuși să ne armonizăm pentru că, oricât de asemănători am fi, nu suntem identici, dar nu putem face compromisuri în ce ne privește valorile esențiale .Iată care sunt aceste valori importante într-o relaţie reuşită.

 • Modificări fizice frecvent întâlnite la femei odată cu înaintarea în vârstă

  La majoritatea femeilor, plăcerea şi interesul pentru sex nu ar trebui să se diminueze cu vârsta. Vârsta nu este un motiv plauzibil pentru a renunţa la practicile sexuale de care oamenii se bucură de-a lungul vieţii. Totuşi, ar putea fi necesare unele mici ajustări pentru a se acomoda cu orice limitări fizice sau cu consecinţele diferitelor boli sau medicamente..

 • Anorgasmia tulburare sexuală care creează dificultăţi în relaţia de cuplu

  Anorgasmia reprezintă incapacitatea femeilor de a atinge orgasmul în urma unui act sexual, lipsa plăcerii supreme fiind totală sau parţială.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5