Este coitus înterruptus o metodă contraceptivă eficientă?

ingoranta.jpg

coitus înterruptus o metoda contraceptiva eficienta
S-a ajuns la concluzia că dintre toate metodele de contracepţie, coitus întrerruptus are cel mai mare procent de eşec
foto: 123RF

Coitus întrerruptus este o metodă contraceptivă ce constă în retragerea penisului din vagin înainte de ejaculare, motiv pentru care se mai numeşte şi tehnica retragerii.

S-a ajuns la concluzia că dintre toate metodele de contracepţie, coitus întrerruptus are cel mai mare procent de eşec, fiind ineficientă în 20% din cazuri. Deci, trebuie să ţineţi cont de faptul că metoda retragerii nu este cea mai sigură măsură de a te proteja de o sarcină nedorită.

Principalul responsabil pentru acestă rată de eşec este lichidul pre-ejaculator, ce este secretat de penis în timpul excitarii. Acesta este eliberat fară ca bărbatul să fie conştient, şi poate conţine şi spermatozoizi.
Numărul spermatozoizilor poate fi cu atât mai mare cu cât bărbatul a ejaculat cu destul de puţin timp înainte (în aceeaşi zi), astfel încât unii spermatozoizi pot fi deja pe drumul spre ovul, chiar înainte ca bărbatul să ajungă la orgasm.

Pe de altă parte, metoda retragerii necesită o mare capacitate de auto-control din partea bărbatului. Tinerii fără prea multă experienţă consideră că este greu să reziste în momentul extazului şi adesea îşi retrag penisul când este deja prea târziu.

 

Loading...

Citește și

 • nu trebuie ignorăm activitatea sexuala

  Abstinenţa sexuală este asociată, uneori, cu privarea de dragoste, cu lipsa de afecţiune, fapt care favorizează apariţia stărilor depresive, de anxietate, de tristeţe şi de nervozitate.

 • Pretenţia centrul atenţiei ruina treptat relaţia

  Cu siguranţă te-ai îndrăgostit de partenerul tău datorită lucrurilor pe care le aveţi în comun şi datorită modului în care el ţi-a câstigat sufletul. Şi odată ce te-ai amorezat, implicit te aştepţi ca el să aibă aceleaşi visuri şi planuri măreţe pe care le ai tu pentru relaţia voastră.

 • Sexul anal este dureros

  Atunci când se discută despre sexul anal, cele mai multe persoane nu pot concepe ideea că poate fi practicat fără durere. Însă pentru cei doritori există un motiv de bucurie: anusul este o zonă extrem de sensibilă care merită să fie explorată.

 • Motivele reale pentru care barbaţii sex anal

  Bărbaţii nu se vor da niciodată înapoi de la o partidă de sex anal, dacă partenera este dispusă. Cu siguranţă au şi câteva motive. Experimentarea, excitaţia provocată de “lucrul interzis”, un canal îngust, şi paradoxal, lipsa stimulării(deoarece rectul nu face nimic), care îi dau posibilitatea bărbatului să penetreze mai mult timp.