Este bine să urinezi după actul intim?

mnb.jpg

Este bine să urinezi după actul intim
Urinatul înainte de sex reduce riscul apariţiei infecţiilor la nivelul tractului urinar, dar acest lucru se aplică şi după sex
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Nu doar că este bine, ci este chiar recomandat să urinezi dupa sex. Urinatul înainte de sex reduce riscul apariţiei infecţiilor la nivelul tractului urinar, dar acest lucru se aplică şi după sex. Principalul motiv este faptul că urinarea curaţă uretra de bacterii care ar fi putut intra în vagin prin intermediul penisului, reducând astfel şansele acestor infecţii.

Nu îţi face griji, urinatul după sex este normal

Sexul s-a terminat, iar dacă imediat după simţi nevoia de a urina, nu este cazul să-ţi faci griji. Este normal şi se datorează presiunii puse pe anumite părţi ale tractului genital. Specialistii chiar le dau femeilor un sfat: să urineze întotdeauna înainte de a face sex, dar şi imediat după contactul intim.

Atunci când faceţi dragoste, stimularea poate să conducă în cele din urmă la nevoia de a urina. Punctul G, acel conglomerat de nervi şi ţesuturi din vagin, se află foarte aproape de vezică. Aşadar, dacă acea zonă este stimulată în timpul sexului de către partener, şansele sunt mari să apară nevoia de urinare. Desigur, contează şi când ai fost ultima dată la toaletă.

Măsuri pe care e bine să le adopţi după sex

În mod clar, este bine să urinezi imediat după ce ai avut relaţii intime, întrucât actul sexual poate antrena bacterii care sunt situate la nivelul mucoasei anale şi vaginale, care pot pătrunde prin orificiul uretrei în vezica urinară şi pot determina cistite sau infecţii. Prin urmare, este şi mai bine dacă după sex speli zona intimă cu apă caldă şi un gel pentru igiena intimă, pentru a reduce acest pericol de infecţii urinare.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5