Este bine să rămâi într-o relație lipsită de dragoste doar de dragul copiilor?

32.jpg

Este bine să rămâi într-o relație lipsită de dragoste doar de dragul copiilor
Să rămâi într-o căsnicie nefericită înseamnă să le oferi copiilor tăi o lecţie greşită despre viaţă
foto: shutterstock
Citeste tot despre: 

Cuplurile care nu mai sunt fericite, dar care au copii, depun adesea foarte mult efort pentru a-şi salva relaţia. Simt în mod intuitiv că este nevoie de securitate, stabilitate şi petrecerea timpului cu ambii părinţi şi nu vor să-şi priveze copiii de aceste beneficii semnificative.

Să rămâi, totuşi, într-o căsnicie nefericită înseamnă să le oferi copiilor tăi o lecţie greşită despre viaţă. Mulţi dintre cei căsătoriţi sunt conştienţi că lucrurile nu mai funcţionează şi cred cu tărie că ar trebui să pună punct mariajului, însă amână să ia această decizie din cauza copiilor, le este teamă să nu îi traumatizeze. A rămâne într-o căsnicie în care nu-ţi iubeşti partenerul/a, în care să simţi că te sufoci, nu este cea mai bună decizie.

Unul dintre cele mai groaznice lucruri pe care le poţi face pentru tine, soţul sau copiii tăi este să te prefaci că realitatea stă altfel. Să rămâneţi împreună de dragul copiilor este un lucru care îi va afecta negativ în viitor, deoarece chiar dacă nu crezi, cei mici îşi vor da seama de acest lucru şi vor crede că sunteţi nefericiţi din cauza lor.

Împreună cu partenerul tău trebuie să decideţi dacă vreţi sau nu să rămâneţi împreună. Dacă încă vreţi să încercaţi, apelaţi la terapia de cuplu şi faceţi amândoi eforturi. În cazul în care consideraţi că relaţia nu mai are şanse de reuşită, puteţi apela tot la un terapeut pentru a face despărţirea mai uşoară. În plus, copiii nu sunt afectaţi în general de faptul că părinţii lor nu mai dorm sub acelaşi acoperiş, ci din cauza stării de conflict dintre aceştia. Aşadar, dacă decideţi să vă despărţiţi, explicaţi copiilor că nu este vina lor şi că voi veţi fi în continuare o echipă când vine vorba de creşterea lor.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Ce trebuie să faci pentru a cuceri un bărbat

  O atitudine misterioasă este întotdeauna binevenită când vrei să stârneşti interesul unui bărbat. Păstrarea unui aer misterios este cheia pentru a atrage un bărbat. Asta nu înseamnă că nu trebuie să îi spui nimic despre tine sau să renunţi la sinceritate, însă ar trebui să îl laşi pe el să te întrebe mai multe, înainte de a te apuca să-ţi faci o descriere completă.

 • Când un bărbat pune capul pe pieptul unei femei cu siguranţă este mai mult decât îndrăgostit

  Când un bărbat îşi pune capul pe pieptul unei femei, cu siguranţă este mai mult decât îndrăgostit de ea. De asemenea, faptul că stă în spaţiul tău personal este un semn clar că se simte bine cu tine.

 • Sexul în timpul menstruaţiei

  Nu există niciun motiv medical pentru care femeile să îşi refuze partenerul de viaţă în această perioadă delicată a lunii. Poate doar unul ce ţine de propriile idei şi concepţii. Reprezentantele sexului frumos pot avea dorinţe sexuale şi în acest interval, uneori chiar mai accentuate decât de obicei. Mai mult pentru unele dintre ele menstruaţia este perioada în care libidoul atinge cote maxime.

 • Controlul într-o relaţie

  Relaţiile de dragoste nu ar trebui să însemne controlul unei alte persoane, ci, dimpotrivă, ar trebui să însemne libertatea completă şi respectarea deciziilor partenerului. Fiecare persoană are nevoi unice, iar cele mai bune relaţii sunt cele în care partenerii îşi îndeplinesc cele mai importante nevoi în mod reciproc.