Este aproape imposibil ca într-o relaţie să nu apară situaţii conflictuale. Iată cum le gestionăm

da.png

Este aproape imposibil ca într-o relaţie să nu apară situaţii conflictuale
Este aproape imposibil ca într-o relaţie să nu apară din când în când situaţii în care să avem discuţii în contradictoriu sau în care să ajungem la ceartă sau conflict
foto: Pixabay.com
Citeste tot despre: 

Este aproape imposibil ca într-o relaţie să nu apară din când în când situaţii în care să avem discuţii în contradictoriu sau în care să ajungem la ceartă sau conflict. Mai mult, este normal si firesc ca ele să apară. Si asta pentru ca fiecare dintre noi intrăm într-o relaţie cu un set de probleme.

Conflictul nu trebuie văzut întotdeauna ca pe ceva rău. Acesta poate duce la un grad de intimitate mai ridicat în cuplu şi poate fi o oportunitate de a învaţa cum să ne îmbunătăţim relaţia pe termen lung. Succesul unei relaţii nu stă în lipsa conflictului, ci în abilitatea pe care un cuplu o are în a gestiona situatiile conflictuale.

În vreme ce motivele de ceartă în cuplu sunt inevitabile, disputele aprinse și adesea distructive pot fi aplanate și chiar transformate în conversaţii care să îi apropie pe parteneri, să îi ajute să se cunoască mai bine și să își sudeze legătura. Este esenţială abordarea unei atitudini calme, lipsite de acţiuni toxice, precum vorbe sau acte agresive, acuze și lovituri sub centură. La fel de importantă este înlocuirea monoloagelor cu o comunicare bilaterală.

Încercaţi amândoi să găsiţi sursa conflictului şi să o rezolvaţi, deoarece nu veţi reuşi altfel să aveţi o căsnicie fericită. Dacă în privinţa micilor dispute zilnice, care câteodată pot fi amuzante, nu este nimic care să vă pună în pericol relaţia, când vine vorba de conflictele nerezolvate din trecut, situaţia devine mai complicată.

Tocmai pentru a evita astfel de momente în relaţia voastră, discutaţi cu calm ce anume s-a schimbat şi cum puteţi trece peste acea dispută. Doar prin comunicare puteţi salva relaţia.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Iată care sunt cele mai comune si mai grave boli cu transmitere sexuala

  Oricine are relații sexuale se poate îmbolnăvi de BTS. Dacă aveți un contact sexual neprotejat (vaginal, anal, oral) cu cineva care are o infecție, atunci o puteți lua și dumneavoastră. Cu cât numărul partenerilor cu care aveţi relaţii sexuale crește, cu atât crește și riscul de a lua BTS. Iată care sunt cele mai cunoscute, mai grave boli cu transmitere sexuală comune femeilor şi bărbaţilor.

 • Ce se ascunde în spatele sentimentului de nesiguranţă în relaţie

  Teama de separare, de abandon, gelozia, agăţarea de partener, controlul exagerat, plângerile repetate, reproşurile, solicitarea permanentă a dovezilor de iubire, autovictimizarea, toate acestea sunt manifestări de nesiguranţă care apar atât la bărbaţi, cât şi la femei.

 • Pentru a vă bucura de plăcerea sexuală trebuie să vă iubiţi corpul

  E dificil să te simţi sexy dacă nu îţi apreciezi şi nu îţi iubeşti propriul corp. Ruşinea, senzaţia că sunteţi prea gras sau prea slab, chiar dacă nu este aşa, sunt sentimente care scad şi dorinţa sexuală. Dacă partenerul vostru de viaţă are asemenea sentimente, îl puteţi încuraja şi ajuta să se simtă din nou bine în pielea lui, ceea ce va revigora implicit şi viaţa sexuală.

 • Sunteţi la începutul relaţiei

  De cele mai multe ori, la începutul relaţiei, când partenerii sunt extrem de îndrăgostiţi există o tendinţă generală de a impresiona pe celălalt.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1