El vrea sex, ea vrea copii? Nu întotdeauna! 5 clişee demontate despre relaţiile amoroase

shutterstock-705184123.jpg

Cine consideră familia mai importantă decât serviciul foto Shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Nici în psihologie nu tot ce zboară se mănâncă - nici măcar ideile bine împământenite! Deci, când vine vorba de amor, carieră sau familie, nu toate femeile sunt de pe Venus, aşa cum nu toţi bărbaţii sunt de pe Marte. Conform studiilor de specialitate, există tot atât de multe "aventuriere" printre femei cât sunt romantici printre bărbaţi.

Peste tot în lume circulă acelaşi concept: bărbaţii visează doar la aventuri amoroase, pe când femeile îşi doresc relaţii serioase. Dar este cât se poate de neadevărat! De altfel, psihologii au identificat în jur de 20 de stereotipuri când vine vorba despre relaţiile dintre bărbaţi şi femei. Iată-le pe cinci cele mai comune!

Femeile sunt mai romantice decât bărbaţii

Într-un studiu, cercetătorii americani au creat Scara Romantismului pornind de la un chestionar propus reprezentanţilor ambelor sexe. Respondenţilor li s-a cerut să spună dacă sunt de acord cu afirmaţii de genul: "Nu am decât o singură iubire" sau "Dacă iubesc pe cineva sigur voi putea face relaţia să funcţioneze, indiferent de obstacole". Studiul a concluzionat că bărbaţii s-au aflat mai sus decât femeile pe Scara Romantismului.

Citește aici explicațiile pentru celelalte clișee demontate.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1