Ejacularea precoce, una dintre cele mai frecvente disfuncţii sexuale la bărbaţi

ejaculare.jpg

Ejacularea precoce una dintre cele mai frecvente disfuncţii sexuale la bărbaţi
Ejacularea precoce este considerată una dintre cele mai frecvente disfuncţii sexuale la bărbaţi
foto: 123RF

Ejacularea precoce este considerată una dintre cele mai frecvente disfuncţii sexuale la bărbaţi. Poate genera sentimente de frustrare și duce, în mod inevitabil, la scăderea respectului de sine. Bărbaţii care se confruntă cu această situaţie constată că nu pot reţine ejacularea suficient de mult timp pentru a-şi satisface sexual partenera.

Astfel, dacă în mod repetat contactul sexual nu durează mai mult de câteva secunde vorbim de ejaculare precoce. Poate cel mai greu lucru este ca bărbatul  să admită că are cu adevărat o problemă și să ceară ajutor de specialitate.

În multe cazuri de ejaculări precoce, frustrările create în jurul neputinței de a performa sunt direcționate, în mod total eronat, către celălalt partener, acuzat fie că se grăbește, fie că se concentrează pe satisfacţia personală în pat în defavoarea celuilalt.

Conform studiilor, peste 85% din cazurile de ejaculare precoce implică o componentă psihologică. Când vorbim de această disfuncţie, trebuie să avem în vedere că nu există un singur factor, ci o combinaţie de factori. Anxietatea de performanţă, lipsa comunicării, puternice conflicte emoţionale, reproşuri, resentimente, teama de intimitate determină şi menţin această tulburare.

Dacă această problemă nu este discutată în cuplu, și partenerul afectat nu încearcă niciun remediu pentru tratarea ejaculării precoce, partenera ar putea căuta satisfacție sexuală în altă parte.

Loading...

Citește și

 • seduci un bărbat în mod subtil dar sigur

  Atunci când vine vorba de a face ceva care să atragă atenţia unui bărbat, multe femei sunt reticente sau nesigure. O mare parte din arta seducţiei vine de la sine, din impulsurile pe care persoana respectivă te face să le simţi, însă niciodată nu strică să ştii câte ceva în plus.

 • Încrederea în partenerul de cuplu este fragilă

  Este oarecum firesc să nu ai deplină încredere în partenerul tău, mai ales dacă sunteţi împreună de puţin timp însă nu transforma această precauţie în obişnuinţa de a face pe detectivul, tratând cu suspiciune orice pas al bărbatului din viaţa ta.

 • Cum vede bărbatul dependent de sex partida de amor

  Partenerul îţi este infidel şi tot timpul se justifică spunând că nu se poate abţine pentru că are anumite „nevoi” ce trebuie satisfăcute. Câte dintre femei nu au auzit măcar o dată această scuză? Ei bine, află că oricine se poate abţine, chiar şi un dependent de sex.

 • fantezii relatia de cuplu sex

  Sunt destul de multe persoane care consideră că fanteziile sexuale nu sunt sănătoase, că sunt un semn al unor probleme în relaţie sau o retragere într-o lume imaginară mai degrabă decât crearea unei lumi adevărate şi palpitante. Ei bine, lucrurile ar putea sta aşa, dar totul depinde de tipul fanteziilor.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1