Egoismul unuia dintre parteneri, principalul motiv pentru care multe relaţii eşuează

nuuu.jpg

Egoismul unuia dintre parteneri principalul motiv pentru care multe relaţii eşuează
Egoismul unuia sau altuia dintre parteneri este principalul motiv pentru care multe relaţii eşuează
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Egoismul unuia sau altuia dintre parteneri este principalul motiv pentru care multe relaţii eşuează. Nimic nu poate răni mai mult pe cineva decât lipsa de grijă, atenţie şi iubire a persoanei cu care îşi împarte viaţa.

Într-o relaţie, egoismul izvorăşte din incidente mici, din conflicte aparent neînsemnate, dar principalul său efect este un „obicei“ ca unul dintre parteneri să sufere mult mai mult decât celălalt din cauza tensiunilor existente în sânul cuplului. Egoismul îşi arată colţii în momentul în care una dintre persoanele implicate este prea preocupată de propriile nevoi fizice şi emoţionale, acordând prea puţină importanţă şi atenţie partenerului. O persoană egoistă ajunge să afecteze negativ relaţia, creând aşteptări nerealiste atât de la partener, cât şi de la legătura propriu-zisă. Negarea completă a sentimentelor celuilalt, care ar trebui să fie „jumătatea cea bună“, nu este altceva decât un semn de egoism în cea mai pură formă.

Problema devine gravă în momentul în care partenerul care are de suferit nu reuşeşte să găsească o explicaţie raţională pentru comportamentul agresiv al celuilalt. Şi mai grav este dacă partenerul egoist refuză orice dialog pe tema deteriorării relaţiei şi nu depune eforturi pentru a încerca o operaţiune de salvare , este primul pas spre eşec.

 

Loading...

Citește și

 • de ce este nevoie acorzi spațiu personal relația de cuplu

  Spaţiul personal într-o relaţie de cuplu este o necesitate pentru ambii parteneri. Este una din nevoile omului şi este ideal ca fiecare să funcţioneze şi în alte zone ale vieţii: să meargă la serviciu, să construiească relaţii de colegialitate, să petreacă timp cu sine, desfăşurând activităţi care îi fac plăcere.

 • De ce este nevoie pentru a ne conecta cu adevărat cu partenerul de viaţă

  Vorbim de intimitate emoţională în cuplu atunci când între cei doi parteneri există înţelegere în profunzime, exprimată cu dragoste. Nu doar conversaţia şi ascultarea activă, empatică, stau la baza intimităţii emoţionale. Intimitatea emoţională se creează prin şi creează la rândul ei o viaţă sexuală satisfăcătoare pentru ambii parteneri. Astfel spus, dacă ne simţim conectaţi cu partenerul, cel mai probabil vom avea şi o viaţă sexuală împlinită, iar aceasta ne va face la rândul ei să ne simţim şi mai apropiaţi.

 • Calităţi ale femeilor de care bărbaţii sunt cu adevărat fascinaţi

  Femeile care îşi pun baza în aspectul fizic pentru a atrage atenţia bărbaţilor ar trebui să ştie că frumuseţea exterioară păleşte în faţa altor calităţi care fac cu adevărat o femeie atrăgătoare.

 • Lucrul care îi împinge pe cei mai mulţi bărbaţi să înşele

  Atât femeile cât şi bărbaţii nu vorbesc deschis despre fanteziile lor şi despre ce le-ar plăcea să experimenteze în pat alături de partenerul de viaţă. Această greşeală este una dintre principalele cauze ale adulterului: faptul că cei doi nu comunică şi le este teamă că partenerul va respinge fantezia lor.