Disfuncțiile sexuale la femei. Neputinţa excitării în timpul actului intim

excitare.jpg

Disfuncțiile sexuale la femei neputinţa excitării în timpul actului intim
Femeile pot suferi de o afecţiune care constă în neputința excitării în timpul actului intim
foto: 123RF

Disfuncțiile sexuale la femei pot pe de-o parte influența în mod negativ stările fizice și psihice și, de pe altă parte, pot favoriza apariția unor tensiuni nedorite în cuplu. Reprezentantele sexului frumos pot suferi de o afecţiune care constă în neputința excitării în timpul actului intim.

Medicii sunt de părere că această afecțiune este cauzată de anxietatea față de calitatea actului sexual, infecții vaginale, depresie, sau probleme de circulație sangvină la nivelul clitorisului sau a vaginului.

În orice caz, este evident faptul că o astfel de afecțiune poate sta la baza unei stări de tensiune, stare care poate lua diverse forme precum auto-învinovățirea sau, mai grav, învinuirea partenerului de viață pentru că acesta nu știe „să-și facă treaba”.

Mai mult, fiindcă neputința excitării în timpul actului sexual se traduce prin lubrifiere insuficientă, persoana afectată nu va putea duce la bun sfârșit partida de sex, generând și frustrare pentru partenerul excitat. În timp, aceste resentimente se pot transforma în ură, distrugând o relație sau căsnicie.

 

Loading...

Citește și

 • Semne care pot arăta că eşti într-o relaţie toxică

  Relaţia toxică este acel tip de relaţie din care obţii mult mai puţin decât investeşti. Când timpul petrecut alături de partener este mai mult neplăcut decât plăcut, este momentul să conştientizezi că eşti într-o astfel de relaţie. În articolul de mai jos, descoperă semnele care pot arăta că eşti într-o relaţie nepotrivită.

 • important focalizăm tot timpul pe aspectele pozitive ale relaţiei

  Dragostea pasională se manifestă frecvent ca un foc care arde intens. Se spune că acest foc durează de la câteva luni pănă la aproximativ doi ani. Deziluzia este cu atât mai mare cu cât considerăm că acest ingredient picant este esenţial pentru trăinicia relaţiei. Această perioadă o putem compara cu o investiţie: dacă nu investeşti, nu ai de unde cheltui şi dacă nu ai grijă cum manageriezi, nu ai profit.

 • Poziții sexuale care îi plictisesc pe bărbați

  Rutina și plictiseala sunt dușmanii de moarte ai oricărei relații sexuale pe termen lung, mai ales când faceți sex în aceleași poziții de fiecare dată. Iată care sunt acele poziții sexuale care îi plictisesc pe bărbați.

 • Modul poţi rezolva problemele care apar în relaţia de cuplu

  Atunci când se implică într-o relaţie, cele mai multe femei sunt tentate să facă sacrificii în numele iubirii, renunţând la propriile aspiraţii pentru a-l face fericit pe partenerul de viaţă. O legătură pe termen lung nu poate însă funcţiona în acest mod