Din ce în ce mai multe cupluri se confruntă cu lipsa sexului în căsnicie. Află care sunt motivele

lipsa.jpg

Din ce în ce mai multe cupluri se confruntă cu lipsa sexului în căsnicie
O problemă gravă de sănătate poate duce la întreruperea sau renunţarea la viaţa sexuală, în funcţie de evoluţia bolii
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Lipsa sexului în căsnicie nu este o situație despre care vei auzi rar. Fie că recunosc, fie că aleg să nu vorbească despre asta, foarte multe cupluri se confruntă cu lipsa sexului în căsnicie. În articolul de mai jos, află care sunt motivele absenței sexului într-o căsnicie.

 • Un prim motiv îl poate reprezenta vârsta. Uneori, când trec de o vârstă, anumite persoane spun că nu mai simt pur şi simplu nevoia de a face sex.
 • Un alt motiv al pierderii apetitului sexual este starea de sănătate a unuia dintre cei doi parteneri. O problemă gravă de sănătate poate duce la întreruperea sau renunţarea la viaţa sexuală, în funcţie de evoluţia bolii.
 • Anumite tulburări de natură psihologică, cum ar fi depresia, tulburarea bipolară, anxietatea, tulburarea psihopată, tulburarea paranoidă, tulburarea borderline, pot duce uneori la perturbarea nevoilor sexuale ale celor suferinzi. De asemenea, mai putem vorbi de frigiditate, anorgasmie.
 • Traumele majore pot, de asemenea, să ducă la inhibarea nevoilor sexuale, pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă. Putem aminti aici: violul, tâlhăria, decesul sau boala gravă a unei persoane dragi.
 • În anumite conjuncturi, nevoile sexuale mai pot fi inhibate din cauza unor probleme în relaţia de cuplu, cum ar fi: certurile, scandalurile, agresiunea fizică, agresiunea psihică, descoperirea unei relaţii extraconjugale.
 • De asemenea, adicţiile grave ale partenerului, cum ar fi alcoolul, drogurile, jocurile de noroc, pot inhiba nevoile sexuale ale partenerei.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Afecțiunea față de partener esenţială într-o relaţia de cuplu sanatoasa

  Relațiile sănătoase sunt caracterizate de afecțiune. Afecțiunea față de partener este esenţială în relaţia de cuplu. Studiile au arătat că pasiunea care marchează începutul unei relații de cuplu tinde să se diminueze în timp, dar asta nu înseamnă că dispar afecțiunea, confortul și tandreţea.

 • Observi că partenerul are îndoieli în ceea ce priveşte relaţia voastră

  Îndoielile în relaţie, în dragoste apar deoarece așteptările noastre cu privire la modul în care un cuplu ar trebui să fie nu sunt realiste. Cu toţii avem tendinţa de a dezvolta îndoieli asupra relației în care suntem implicaţi pe măsură ce devine tot mai serioasă. După o perioadă începem să ne întrebăm dacă suntem împreună cu persoana potrivită, dacă suntem gata să continuăm acest angajament și dacă vedem relația existând și într-un viitor îndepărtat.

 • Tocmai ai fost părăsită

  Atunci când te desparţi de cineva, nu contează dacă a fost o relatie de lungă durată, doar o scurtă aventură, o iubire neâmpărtăşită, o relatie bazată mai mult pe sex. Dacă ai simţit ceva, ai avut conexiune, simţi un gol imens, experimentezi o durere, de parcă moare ceva în tine.

 • Iată un subiect de conversaţie care trebuie abordat zilnic într-o relaţie

  Și problemele de familie, nu doar cele care au legătură cu copiii, cu banii, cu timpul îndelungat petrecut la locul de muncă, intră în categoria subiectelor de conversație care trebuie abordate zilnic într-o relație. Poate fi vorba atât de familia ta, cât și de cea a partenerului tău.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5