Din ce cauză apar durerile în timpul actului sexual

646x404.jpg

durere in timpul actului sexual, vaginita, sex, libido, depresie
Durerile prelungite în timpul contactului sexual sau după acesta pot fi un simptom al unei afecţiuni ginecologice.
www.clicksanatate.ro

Durerile în timpul actului sexual sunt prezente la aproximativ 60% dintre femei, spun studii recente. Nici bărbații nu sunt scutiți de aceste neplăceri, doar că în procent mai mic.

Viața sexuală este presărată de-a lungul timpului și cu anumite neplăceri. Motiv pentru care la cel mai mic simptom resimțit este indicat să apelezi la medicul specialist pentru a preveni afecțiuni mai grave.

Cert este însă că durerile în timpul actului sexual, atât la bărbați, cât și la femei, sunt o problemă importantă în relația dintr-un cuplu. Despre acestea, despre cauzele apariției lor, dar și despre cum să le previi, am stat de vorbă cu doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.
Cele mai frecvente dureri resimțite de femei în timpul sexului sunt cele din zona perineului, în partea de jos a abdomenului, în zona lombară.

La începutul vieții sexuale durerile sunt normale

Mai ales la femeile aflate la începutul activității sexuale, apariția durerilor în timpul sexului sunt firești și, de reținut, vor scădea în intensitate după primele acte sexuale. O cauză importantă a disconfortului în timpul actului sexual  o reprezintă secreția insuficientă a lubrifierii vaginale. Aceasta este asigurată natural, de două glande mari, iar activitatea lor depinde de gradul de excitare a femeii. Nu trebuie uitat faptul că, a precizat doctorul Vythoulkas, femeile ajung la excitație sexuală mult mai lent decât bărbații.

Află pe clicksanatate.ro ce alte afecțiuni dau dureri în timpul actului sexual!

De ce dispare dorința sexuală în cuplu

Planta cu efect afrodiziac pentru bărbați care îți mărești bustul

Loading...

Citește și

  • durere act sexual cuplu probleme tratament

    Dispareunia sau disconfortul în timpul actului sexual este un simptom des întâlnit în rândul femeilor si barbatilor cu o viață sexuală activă. Durerea din timpul contactului sexual poate fi permanentă sau intermitentă, tulburarea afectând atât femeile, cât şi bărbaţii. De cele mai multe ori, problema se poate rezolva tratând boala care o provoacă.

  • Probabil partenerului tău îi e greu să înţeleagă mecanismele plăcerii feminine şi din cauza asta continuă să creadă că penetrarea e unica şi exclusiva formă de a provoca plăcere unei femei. Dacă e aşa, scoate-l din peştera în care trăieşte şi explică-i nişte lucruri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1