Dificultăţile de comunicare din cuplu pot să ducă la experienţe sexuale frustrante

dra.jpg

Dificultăţile de comunicare din cuplu pot să ducă la experienţe sexuale frustrante
Satisfacţia sau insatisfacţia sexuală scoate la suprafaţă şi dificultăţile de comunicare dintre parteneri
foto: 123RF

Dificultatea de a obţine sau a oferi satisfacţie sexuală poate să creeze tensiuni în relaţia de cuplu. Satisfacţia sau insatisfacţia sexuală scoate la suprafaţă şi dificultăţile de comunicare dintre parteneri. Plăcerea intimă nu este un act de voinţă. De aceea, actul sexual este o oglindă a felului în care cei doi comunică în cuplu.

Trebuie să aveţi în vedere că femeia şi bărbatul trăiesc sexualitatea în moduri diferite. De cele mai multe ori apar neînţelegeri din cauză că partenerii de viaţă se aşteaptă ca celălalt să simtă la fel ca şi ei. Şi dacă acest lucru nu se întâmplă, se simt respinşi.

Aşadar, pentru a trăi o experienţă sexuală satisfăcătoare şi matură este nevoie ca cei doi să îşi cunoască propriul corp şi, de asemenea, corpul celuilalt. Să ştie ce anume îi face plăcere celuilalt. De multe ori, bărbatul când este stresat vrea să se relaxeze făcând sex. Pe de altă parte, femeia când se simte obosită nu vrea să facă dragoste. De aici pot să apară neînţelegeri între parteneri.

Bărbatul poate să tragă concluzia că femeia nu vrea sex, că nu îi place sexul sau că nu îi place de el. Femeia poate să tragă concluzia că bărbatului nu îi pasă de ce simte ea, că nu face nimic pentru ca ea să ajungă la orgasm. Dificultăţile de comunicare din cuplu pot să ducă la experienţe sexuale frustrante.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Lipsa de respect duce deteriorarea unei relaţii mai mult decât ne imaginăm

  Respectul faţă de celălalt este crucial într-o relaţie. Oricine se pricepe să îi ofere o definiție, dar puțini știu cum să îl aplice în mod concret în viețile lor. În principiu, cu toții vrem să fim respectați, dar uităm să ne comportăm în același fel cu cel de lângă noi.

 • vrei să începi o relaţie nouă lasă deoparte experienţa trecută

  Când te implici într-o relaţie, te gândeşti că poate aceea este cea mai importantă şi vei ajunge la altar. Şi poate chiar se întâmplă asta, de ce nu. Însă, viaţa poate fi imprevizibilă. Si astfel, la un moment dat poţi fi pusă în situaţii nefericite. Spre exemplu, te-ai putea despărţi de partenerul de cuplu şi să crezi că totul s-a sfârşit odată cu plercarea lui. Dar mai gândeşte-te! Este normal să fii tristă, dar vei vedea, cu timpul, durerea va trece şi ai putea face loc unei noi relaţii care să te facă, poate, mult mai fericită.

 • cele mai multe aventuri încep dintr-o prietenie inocentă

  Foarte puține persoane înșală pentru că își doresc și plănuiesc acest lucru. Cele mai multe aventuri încep dintr-o prietenie inocentă. Ce crezi că se întâmplă atunci când între tine și partener nu mai există o conexiune emoțională și un coleg, un prieten, îți este alături necondiționat, te ajută și te susține?

 • Stimularea sexuală care produce ejacularea la femei

  Ejacularea feminină reprezintă o eliberare de fluide de la glandele Skene care înconjoară uretra şi care sunt similare cu glanda masculină, prostata.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1