Dieta bogată în legume verzi poate contribui la ameliorarea sau prevenirea disfuncţiei erectile

legume.jpg

Dieta bogată legume verzi poate contribui ameliorarea prevenirea disfuncţie erectile
S-a dovedit ştinţific faptul că unele alimente conţin anumiţi compuşi care pot contribui la ameliorarea sau prevenirea disfuncţiei erectile
foto: 123RF

Disfuncţiile sexuale sunt stânjenitoare, frustrante şi vă pot afecta viaţa de cuplu. Disfuncţia erectilă este una dintre cele mai comune probleme de ordin sexual cu care se confruntă bărbaţii. Uneori numită impotenţă, se referă la imposibilitatea de a obţine şi, implicit, de a menţine o erecţie care să permită penetrarea.

Circulaţia sangvină deficitară este însă principala cauză care determină dezvoltarea acestei afecţiuni. Regimul alimentar nesănătos, consumul excesiv de alcool, fumatul sau tratamentele cu diverse medicamente cresc şansele unor disfuncţii erectile.

S-a dovedit ştinţific faptul că unele alimente conţin anumiţi compuşi care pot contribui la ameliorarea sau prevenirea disfuncţiei erectile. Aşadar, o dietă bogată în legume verzi vă poate ajuta în acest sens.

Broccolii, salata verde, spanacul sau ţelina conţin o cantitate mare de nitriţi, care relaxează vasele de sânge şi îmbunătăţesc circulaţia sangvină la nivelul întregului corp. De asemenea, cele mai multe legume verzi sunt bogate în vitamina E care de asemenea, promovează funcţionarea optimă a inimii şi a arterelor, prevenind dezvoltarea disfuncţie erectile.

Aşadar, disfuncţia erectilă nu este sinonimă cu sfârşitul vieţii sexuale. Un regim alimentar sănătos, completat de un consum scăzut de cafea şi băuturi alcoolice, poate face minuni în cazul bărbaţilor care se confruntă cu această problemă tot mai frecventă. Însă înainte de a urma orice tratament sau de a urma un anumit plan alimentar, trebuie consultat un medic specialist!

 

Loading...

Citește și