Despre ejacularea precoce. Remedii simple pentru a o combate

discutie.jpg

Despre ejacularea precoce remedii simple pentru a o combate
Deşi se poate trata, ejacularea prematură poate afecta viața intimă de cuplu
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Deşi se poate trata, ejacularea prematură poate afecta viața intimă de cuplu. Ejacularea precoce este o dereglare sexuală ce presupune emisia prematură de lichid spermatic ca urmare a stimulării de scurtă durata a penisului înainte sau la scurt timp după penetrare.

Conform studiilor, peste 85% din cazurile de ejaculare precoce implică o componentă psihologică. Când vorbim de această disfuncţie, trebuie să avem în vedere că nu există un singur factor, ci o combinaţie de factori.  Stresul, anxietatea de performanţă, lipsa comunicării, puternice conflicte emoţionale, reproşuri, resentimente, teama de intimitate determină şi menţin această tulburare.

Există diverse remedii pentru tratarea ejaculării premature în funcție de severitatea cazului. Majoritatea doctorilor recomandă terapia sexuală și psihoterapia pentru reducerea stresului și a anxietății. Însă există şi câteva remedii simple pe care le puteți încerca în intimitatea casei voastre

  • Exerciții tip Kegel pentru întărirea mușchilor pelvici.
  • Schimbarea de ritm,  un exercițiu foarte ușor ce presupune încetinirea mișcării bazinului în timpul actului sexul pentru întârzierea ejaculării.
  • Metoda strângerii capului penisului. În timpul actului sexual, în momentul  în care simțiți că sunteți foarte aproape de climax (ejaculare), retrageți penisul din vagin și strângeți ușor capul până ce trece senzația.
  • Metoda opririi în mijlocul actului sexual. În clipa în care simțiți că vă apropiați de climax, opriți mișcarea din bazin, fără să retrageți penisul și așteptați ca senzația să treacă.
  • Un dialog sincer cu partenera de viață este recomandat. Discutați despre toate lucrurile care nu vă plac şi vă deranjează în pat.
Loading...
 
 

Citește și