Dependenţa de sex. Ce înseamnă mai exact

dependenta_sex.jpg

dependenta de sex
Persoana dependentă de sex, indiferent că este vorba despre femeie sau despre un bărbat, nu poate înceta să se gândească la sex
foto:123RF

Dependenţa de sex implică un comportament impulsiv, nebunesc, cu aceleaşi reacţii şi impulsuri ca şi în cazul dependenţei de shopping, jocuri de noroc, mâncare, navigare pe Internet.

Persoana dependentă de sex, indiferent că este vorba despre femeie sau despre un bărbat, nu poate înceta să se gândească la sex şi chiar ajunge să îşi neglijeze atribuţiile socio-profesionale, fiind implicată în iluzii, vise sau activităţi sexuale. Comportamentul diferă, din moment ce o altă manifestare a dependenţei de sex este implicarea în comportamente sexuale riscante: orgii sexuale, sex în grup, sex ocazional, sexul cu o persoană necunoscută, sex în public, organizarea de petreceri sexuale.

Cele mai multe persoane dependente de sex sunt implicate într-o relaţie stabilă, însă continuă practicarea unui comportament sexual riscant, ignorând consecinţele asupra relaţiei stabile.

Majoritatea persoanelor dependente de sex nu simt o plăcere reală şi o experienţă emoţională puternică în timpul actului sexual, aşa cum se întâmplă în interiorul celor mai multe cupluri cu o dorinţă sexuală normală. Dependenţii de sex simt plăcere mai mult pentru că ştiu că fac sex, nu ca şi rezultat al plăcerii fizice.

 

loading...
Loading...

Citește și

 • Greşeala femeie trebuie sa o evite la începutul relaţiei

  Se spune că bărbaţii își aleg partenera sperând ca aceasta să nu se schimbe, în timp ce femeile își aleg partenerul sperând că acesta se va schimba pe parcurs. Specialiştii în relaţii insistă asupra necesităţii de a alege un bărbat pe care să îl poţi accepta exact așa cum este el, fără a avea așteptarea că mai târziu se va schimba, după placul personal. Iată ce greşeală este bine să eviţi la inceputul unei relaţii şi cum trebuie să te comporţi!

 • Comportamente pe care nu trebuie să le ai relatie

  Oricât de puternice ar fi sentimentele pe care le are pentru tine, iubitul tău va claca la un moment dat dacă tu vei continua să fii în permanenţă morocănoasă, lipsită de chef şi nemulţumită de tine.

 • tipuri de barbaţi cu care nu ar trebui sa incepi o relaţie

  Relaţiile nepotrivite pe care le-ai avut până acum te-au făcut să îţi pierzi încrederea că mai poţi întâlni un bărbat aşa cum îşi doreşti. Este normal să îţi fie teamă să te mai implicit în ceva serios, însă nu aceasta este soluţia. Învaţă să recunoşti tipurile de bărbaţi de care ar trebui să te fereşti încă de la primele întâlniri.

 • cum arata bărbatul ideal în viziunea femeii moderne

  Ştiu că primul impuls, mai ales al bărbaţilor, este de a spune că femeile sunt înnebunite după bărbaţii care arată bine şi care au buzunarele doldora de bani.. Ei bine, lucrurile nu stau întotdeauna chiar aşa.