De ce trebuie evitate persoanele care fac pe victima?

vic.jpg

De ce trebuie evitate persoanele care fac pe victima
Ei suferă întotdeauna și îi învinovățesc pe alții din cauza lucrurilor rele care li se întâmplă
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Ştim cu toţii persoane care fac pe victimele, care se lamentează tot timpul şi se consideră cele mai nefericite din lume. Se plâng permanent de viaţa tristă, de nenorocirile de care au parte, de norocul care îi ocolesc, comparativ cu ceilalţi „care nu mai pot de bine'. E riscant să fi veselă în prezenţa unei victime deoarece vei sfârşi să te simţi vinovată pentru asta şi să ţi se reproşrze că nu-ţi pasă de necazurile ei.

Dacă cumva îţi trece prin cap să o încurajezi şi să o ajuţi, vei sfârşi fiind acuzată că nu ştii despre ce vorbeşti, întrucât situaţia ei este ieşită din comun şi nu are rezolvare. Evident, vei sfârşi prin a o evita. Iar acesta este motivul pentru care îi este întărită poziţia de victimă: faptul că nu are prieteni şi toţi o ocolesc, că e ceva în neregulă cu ea, că nu e suficient de bună, că datorită ei se întâmplă toate relele din lume.

Aşadar, ai mare grijă cu aceste persoane! Cei care obișnuiesc să facă pe victima sunt tipuri de persoane toxice care trebuie evitate și pe care trebuie să le alungi din viața ta.

Iată de ce trebuie să eviţi persoanele care fac pe victima

 • Acești oameni găsesc întotdeauna scuze și motive ca să evite consecințele acțiunilor și asumarea responsabilității.
 • Ei suferă întotdeauna și îi învinovățesc pe alții din cauza lucrurilor rele care li se întâmplă.
 • Degeaba continui să îi sfătuiești, aceștia nu sunt dispuși să se schimbe și își mențin sentimentele de inferioritate.
Loading...

Citește și

 • Iată cum îl determini pe iubitul tău să ia iniţiativa în pat

  În timp ce alte femei au parte de sex pasional, tu nu reuşeşti să-l scoţi pe iubitul tău din carapace suficient de mult încât să ia el iniţiativa şi să te domine în pat. Din această cauză pot să apară neînţelegeri şi chiar conflicte, care să afecteze relaţia de cuplu.

 • Infecţia sexuală foarte răspândită în rândul femeilor

  Infecția vaginală cu trichomonas este o afecțiune cu care femeile active sexual se confruntă frecvent. Apariția acestei infecții, una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală, este provocată de parazitul Trichomonas vaginalis. Calea de transmitere a acestuia este cea sexuală, prin act sexual vaginal neprotejat.

 • Nu lăsaţi rutina zilnica să vă afecteze relaţia

  Rutina în relaţiile de cuplu, de cele mai multe ori, poate fi benefică. Înseamnă siguranţă, confort, linişte şi încredere. Fără îndoială sunt valori pe care ni le dorin în relaţie. Dar ele reies şi din ceea ce facem împreună, din noutate şi schimbare, din explorarea limitelor şi depăşirea lor.

 • O relaţie în care partenerul încearcă să te schimbe nu va funcţiona

  Toată lumea spune că într-o relaţie trebuie să îl accepţi pe omul de lângă tine aşa cum este. Atunci când un bărbat se îndrăgosteşte şi te alege să-i fii alături, va trebui să te accepte exact așa cum ești fără să încerce să schimbe ceva la tine.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1