De ce stai într-o relaţie fără iubire?

19.jpg

De ce stai într-o relaţie fără iubire
Există foarte multe relaţii de cuplu în care partenerii nu se mai iubesc, dar totuşi rămân împreună
foto: shutterstock

De ce trebuie să stai într-o relaţie fără iubire? O relație fără iubire înseamnă compromis. Înseamnă sacrificarea fericirii noastre și a partenerului nostru din cauză că nu avem curaj să ne spunem adio. Există foarte multe relaţii de cuplu în care partenerii nu se mai iubesc, dar totuşi rămân împreună. Aceste persoane nu mai sunt fericite și ajung să nu-și mai trăiască viața așa cum şi-ar dori cu adevărat. În loc să ne întrebăm dacă merită să stăm în acest tip de relație, ar fi mai bine să ne întrebăm dacă o facem din conveniență.

Stăm împreună de dragul copiilor sau pentru că un divorț ne-ar complica viața? Rămânem împreună doar ca să păstrăm aparențele? Acestea sunt alte motive pentru menținerea relațiilor în care nu există iubire. De fapt, de cele mai multe ori, există un motiv întemeiat în spatele menținerii relației. Însă atunci când cineva nu este fericit cu partenerul și nu are motive de a sta din conveniență, nu există altă opțiune decât despărțirea.

Cu toate acestea, dacă una dintre persoane are de câștigat din relație, este posibil să îi convină situația așa cum este. Poate fi vorba doar de comoditate sau obișnuință sau refuzul de a-și da viața peste cap cu tot ce implică o despărţire. Fiecare persoană sau cuplu reprezintă un univers întreg. Trebuie să ținem cont de faptul că relațiile fără dragoste înseamnă să ne sacrificăm fericirea și bunăstarea.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1