De ce sexul de împăcare nu este întotdeauna benefic pentru o relaţie

impacare.jpg

De ce sexul de împăcare nu este întotdeauna benefic pentru o relaţie
Sexul de împăcare poate avea un efect pozitiv dacă şi numai dacă este dorit de ambii parteneri
foto: 123RF

Atunci când sunteţi implicaţi într-o relaţie serioasă, şansele să vă certaţi sunt destul de mari. De multe ori, toate lacrimile şi ţipetele se transformă cu uşurinţă într-o partidă de sex cel puţin memorabilă. Poate că nu va repara problemele, dar este un mod bun de a vă reaminti că măcar vă potriviţi la ceva.

Sexul de împăcare este fierbinte, fascinant, înnebunitor, încărcat de toate emoţiile provocate de cearta pe care tocmai aţi avut-o. Fie că este pentru că v-aţi împăcat după o perioadă mai lungă de despărţire sau după doar câteva ore de supărare, sexul de împăcare are o anumită încărcătură emoţională. Psihologii avertizează însă că, pentru o relaţie, nu este indicat ca emoţional să ajungi să crezi că totul se poate rezolva cu o partidă de sex, oricât de plăcută ar fi aceasta.

Cearta nu trebuie să reprezinte un motiv pentru a face sex

Există foarte multe cupluri care au o relaţie sexuală foarte bună, dar cam atât. Iar sexul nu poate fi utilizat drept scuză la nesfârşit pentru că, în loc ca relaţia să înregistreze un progres, nu va evolua deloc. Sexul de împăcare poate avea un efect pozitiv dacă şi numai dacă este dorit de ambii parteneri. Prin eliberarea tensiunii şi prin acest boom de energie, cuplurile pot reveni la sentimente şi gânduri mai bune. După sexul de împăcare cuplul ar trebui să poată  sta de vorbă calm şi să lămurească lucrurile. Din păcate, însă, după o partidă de amor nu prea mai avem chef să stăm de vorbă.

Loading...

Citește și

 • Chiar şi partenerii care se iubesc pot întâmpina dificultăţi dormitor. Cum le rezolvi?

  Este bine de ştiut că şi partenerii care se iubesc foarte mult pot întâmpina dificultăţi în viaţa intimă. Dilemele cele mai des întâlnite în acest sens sunt direct relaţionate de aspecte precum frecvenţa partidelor de amor, satisfacţia în cuplu sau maniera de a întreţine actele sexuale.

 • Curiozitati despre penis

  Este cunoscut faptul că majoritatea bărbaţilor sunt obsedaţi de organul lor sexual. Au tot felul de curiozităţi despre penis şi, adesea, se gândesc că al lor este mai mic decât media.

 • Ce trebuie să ştiţi despre gelozie

  Gelozia este un amestec de emoţii, sentimente, idei de suspiciune, teama de pierdere a persoanei iubite, îngrijorare, durere generată de infidelitatea sexual-afectivă a partenerului. Gelozia poate stimula şi revigora relaţia, exprimarea acesteia într-o variantă cenzurată amintind partenerului de importanţa sa. Stârnind gelozia bărbatului din viaţa voastră, îi amintiţi acestuia că sunteţi doriţi şi de alte persoane. Toţi ne dorim certitudinea că persoana iubită nu ne va dezamăgi.

 • importantă este susţinerea partenerului în relaţia de cuplu

  A te simţi susţinută în relaţia de cuplu înseamnă să simţi că partenerul de viaţă este de acord cu ceea ce îţi doreşti, cu ceea ce reprezinţi tu, fără a face vreun efort în a te schimba. Sprijinul fiecărui partener de cuplu trebuie să fie orientat spre valorile comune ale celor doi şi spre planurile de viitor pe care şi le împărtăşesc

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1