De ce nu trebuie să ne ameninţăm partenerul cu despărţirea atunci când ne certăm

am.jpg

De ce nu trebuie să ne ameninţăm partenerul cu despărţirea atunci când ne certăm
Psihologii spun că nu există situaţii în care ultimatumurile şi tonul ameninţător să ajute o relaţie să depăşească anumite abstacole
foto: 123RF

Certurile sau micile conflicte sunt prezente în orice relaţie de cuplu. În momentul în care acestea sunt din ce în ce mai frecvente ajungi în situaţia în care îţi doreşti să spui stop. Aici intră în scenă ameninţările sau ultimatumurile.

Uneori, la furie, tindem să credem că amenințând partenerul cu o despărțire, vom câștiga disputa. El se va teme, noi părem determinate și sigure pe noi și, astfel, îi transmitem mesajul „dacă mă superi, te părăsesc'. Cam atât de importantă este relația pentru tine.

Astfel de cuvinte din partea ta pot fi privite ca o insultă și dăunează mai mult decât cearta în sine. Nu mai spunem că îi rănești sentimentele și lași impresia că relația este nesemnificativă. Mai mult, dacă ai obiceiul să spui des astfel de lucruri, nu te mira dacă chiar acolo veți ajunge.

Sunt de ajutor ultimatumurile într-o relaţie?

Psihologii spun că nu există situaţii în care ultimatumurile şi tonul ameninţător să ajute o relaţie să depăşească anumite obstacole. Acestea nu fac decât să îl frustreze pe partenerul ameninţat. O cale mult mai eficientă de a vă rezolva problemele de cuplu este comunicarea, cu mult calm şi cu mult tact.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1