De ce nu te lubrifiezi uneori în timpul sexului? Sfaturi pentru o viaţă intimă împlinită

ins.jpg

De ce nu te lubrifiezi uneori în timpul sexului
Lubrifierea vaginului nu este esenţială doar pentru desfăşurarea actului sexual, ci şi pentru sănătatea şi buna funcţionare a aparatului genital
foto: 123RF

Lubrifierea vaginului nu este esenţială doar pentru desfăşurarea actului sexual, ci şi pentru sănătatea şi buna funcţionare a aparatului genital. Se întâmplă, din diverse motive, ca vaginul şi pereţii săi să nu mai fie capabili să se lubrifieze natural pentru a permite o desfăşurare armonioasă şi satisfăcătoare a actului sexual. Din păcate, această situaţie poate transforma momentul intim într-un adevărat calvar pentru femeie.

Secreţiile vaginale necesare lubrifierii au mai multe origini, iar cauzele insuficienţei lubrifierii a vaginului pot fi atât de ordin fizic, cât şi psihico-emoţional. Astfel putem acuza de acest inconvenient o toaletă vaginală agresivă, anumite faze ale ciclului menstrual, anticoncepţionalele şi menopauza.

Se mai poate ajunge în această situaţie şi din cauza unui preludiu grăbit şi superficial, a unei vaginite de orice fel, stimă de sine scăzută, conflicte în interiorul cuplului, dar mai ales un libido scăzut.

Iată ce trebuie să facă o femeie care se confruntă cu o lubrifiere insuficientă

Pentru o problemă de natură hormonală, trebuie consultat un medic endocrinolog, pentru probleme de natură psiho-emoţională, o terapie potrivită este de bun augur. Iar pentru cauzele de lubrifiere naturală insuficientă, există tot felul de lubrifianţi speciali.

Sfaturi pentru o viaţă sexuală împlinită

 • Activitatea sexuală regulată menţine mucoasa vaginală sănătoasă, creşterea activităţii sexuale duce la creşterea lubrifirii vaginale şi a grosimii mucoasei vaginale.
 • Acordaţi timp pentru preludiu înainte de actul sexual pentru a vă asigura că sunteţi pe deplin relaxată şi lubrifiată
 • Consumaţi cantităţi suficiente de lichide. Hidratarea este extrem de importantă pentru organism.
 • Mergeţi la consult ginecologic în mod regulat. Controlul ginecologic în mod regulat este cea mai sigură modalitate de a afla dacă sunteţi sănătoasă sau de a depista o afecţiune în stadii incipiente.
 • Igiena nu trebuie neglijată. Igiena intimă trebuie realizată corect în mod frecvent pentru a preveni afecţiunile zonei intime, evitaţi produsele sub formă de spray-uri şi utilizarea în mod excesiv a duşurilor vaginale, dar şi a produselor cu un pH alcalin, deoarece zona vaginală are un pH acid (3,5-4,5), doar în situaţii patologice devenind alcalin.
 • Faceţi sport în mod regulat pentru a combate efectele nocive ale stresului cotidian. Stresul este, de cele mai multe ori, principalul motiv pentru apariţia majorităţii afecţiunilor organismului.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Nimic nu durează o veşnicie

  Pentru toţi cei îndrăgostiţi, lumea toată se învârte în jurul unei singure persoane. Îndrăgostiţii sunt capabili să depăşească pentru persoana iubită orice fel de obstacol. Atunci când sunt îndrăgosţiţi, partenerii par să ignore orice altceva din jur pentru că nu au nevoie decât unul de celălalt. Fiecare dintre cei doi are impresia că și-a găsit jumătatea și că vor rămâne nedespărțiți o veşnicie.

 • sex anal igiena lubrifiant prezervativ conditii

  Sexul anal, deşi din ce în ce mai popular, nu este o activitate pe care să o bifezi fără a te asigura în prealabil că îndeplineşti câteva condiţii minime care să îţi permită să resimţi plăcere, dar şi care să te ferească de probleme serioase.

 • Ce poţi să faci când simţi frecvent că partenerul nu te înţelege

  În orice relaţie de cuplu, de-a lungul timpului, pot apărea diverse probleme. De exempu, sunt momente în care unul dintre parteneri simte că celălalt nu îl înţelege, fie pentru că nu acordă suficientă atenţie lucrurilor pe care i le comunică, fie din multe alte motive. Dacă observi problema de la început şi reuşiţi să o rezolvaţi împreună, acesta e un lucru bun.

 • Sex fierbinte pe la spate

  Dacă nu ai făcut niciodată sex pe la spate, ei bine, este timpul să încerci. Doggy style este fără îndoială una dintre cele mai îndrăzneţe poziţii sexuale. Aceasta este cunoscută în special pentru stimularea perfectă a punctului G, ceea ce înseamnă un orgasm rapid şi foarte profund.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1