De ce nu ar trebui să îți fie rușine să vorbeşti cu partenerul despre sex

sex.jpg

de ce nu ar trebui rușine vorbeşti cu partenerul despre sex
Sunt situaţii în care atât bărbatii cât şi femeile se simt ruşinaţi să împărtăşească partenerului dorinţele sale acest lucru atrăgând după sine frustrare
foto: 123RF

Sentimentele de ruşine ne afectează felul în care ne raportăm la propria sexualitate, relaţiile sexuale şi implicit cuplul. Sunt situaţii în care atât bărbatii cât şi femeile se simt ruşinaţi să împărtăşească partenerului dorinţele sale acest lucru atrăgând după sine frustrare.

Puteţi începe pentru inceput doar să discutaţi despre astfel de dorinţe la un ceai seara şi apoi să vă cereţi părerea unul altuia despre ceea ce vi s-a spus. Puteţi să aveţi surprize în ceea ce priveşte modul în care se raportează partenerul/partenera la aceste dorinţe atunci când aveţi o discuţie sinceră şi deschisă.

Dacă nu poţi vorbi despre sex cu cel pe care îl iubeşti, dacă nu te simţi confortabil să ceri ceea ce îţi place sau să mărturiseşti că anumite lucruri nu-ţi fac plăcere automat se creează un zid. La umbra lui vor creşte frustrările, iar în baza lui se ajunge uneori la trădări.

 

Loading...

Citește și

  • Erecţia matinală fenomen pur fiziologic involuntar

    Unele femei cred că reprezentanţii sexului puternic sunt atât de înnebuniţi după sex, încât nici când dorm nu îşi pot controla dorinţa şi, din acest motiv, se trezesc cu o erecţie. Nimic mai fals. Această reacţie a organismului masculin face parte din ciclu normal de somn şi este un fenomen pur fiziologic, involuntar.

  • Modalitatea prin care femeile pot ajunge la orgasm

    Există femei perfect sănătoase din punct de vedere sexual, dar care mărturisesc că nu se simt pe deplin satisfăcute în pat. Dacă te afli şi tu în această categorie, nu trebuie să îţi faci griji. Nu toate femeile pot să atingă orgasmul atât de uşor.

  • Cum readuci pasiunea relaţie de lungă durată

    Orice relaţie de lungă durată ajunge, la un moment dat, să intre într-o rutină, când partenerii nu mai simt nevoia să facă sex şi nu mai depun niciun efort pentru a menţine flacăra pasiunii aprinsă. Aşadar, dacă nu lipsa iubirii este cauza lipsei de sex din relaţia voastră, atunci comunicaţi! Nu e ușor să deschizi un astfel de subiect, nici măcar după o viață petrecută împreună, dar este vital să discutați despre acest lucru.

  • Ca stereotip, ochii care fug în stânga şi în dreapta şi predispoziţia de a înşela sunt considerate, mai degrabă, obiceiuri bărbăteşti. Adevarul nu este, însă, acesta, femeile acţionând la fel, chiar dacă motivele pentru care înşală par a fi mai profunde.