De ce eşuează cele mai multe relaţii. Greșeala pe care o fac cele mai multe cupluri

fa.jpg

De ce eşuează cele mai multe relaţii
Nevoia noastră obsesivă de a găsi persoana perfectă, care să ne ofere relaţia perfectă, va creşte din ce în ce mai mult sentimentul de nesiguranţă
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Pentru ca o relaţie să funcţioneze, trebuie să existe răbdare, înţelegere şi un anumit nivel de maturitate din partea ambilor parteneri. Cum nu există relaţia perfectă, nu există nici compatibilitatea perfectă. Toate relaţiile au momente mai bune şi mai puţin bune.

Perfecţiunea este un concept abstract, iar lumea noastră este guvernată de legea relativului: ce este perfect pentru mine, poate fi imperfect pentru altcineva. Nevoia noastră obsesivă de a găsi persoana perfectă, care să ne ofere relaţia perfectă, va creşte din ce în ce mai mult sentimentul de nesiguranţă, deoarece căutăm ceva ce nu există.

Din păcate, astfel de relaţii eşuează deoarece ne-am construit în minte imaginea unei relaţii aşa-zise perfecte, iar în realitate vom constata că fiecare relaţie pe care încercăm s-o dezvoltăm eşuează lamentabil, nu din cauza partenerului, ci din cauza standardelor de perfecţiune ale fanteziei noastre.

Noi suntem imperfecţi în multe privinţe şi căutăm relaţii cu oameni care sunt imperfecţi în moduri complementare. Ca să creştem în interior si să constientizăm propriile imperfecţiuni, e nevoie să căpătăm multă experienţă de viată; şi până nu ne lovim de cele mai profunde imperfecţiuni, de defectele noastre greu de corectat, cele care ne definesc ca persoană, nu vom reuşi să alegem relaţii armonioase la un nivel înalt.

Relaţia perfectă întruchipează doi oameni deschişi, doi oameni sinceri, doi oameni maturi, doi oameni care au investit în ei însuşi. Doi oameni care s-au dezvoltat în prealabil, care şi-au însuşit anumite lecţii şi valori, care simt nevoia să ofere din tot ceea ce au. Relaţia perfectă este, de fapt, despre doi oameni imperfecţi, ce nu au renunţat unul la celălalt după ce şi-au aflat poveştile, care au învăţat să treacă împreună peste orice obstacol, care au înţeles că comunicarea asertivă este calea către o viaţă de cuplu împlinită, care şi-au păstrat identitatea personală, dar care au valorificat fiecare moment petrecut în doi.

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1