De ce este sinceritatea în relaţii atât de importantă?

sincer.jpg

De ce este sinceritatea în relaţii atât de importantă
Sinceritatea este un element extrem de important într-o relaţie
foto: shutterstock

Sinceritatea este un element extrem de important într-o relaţie şi împărtăşirea reciprocă a trăirilor profunde duce la consolidarea legăturii şi aduce foarte multă satisfacţie în cuplu.

Sinceritatea este un atribut al unei comunicări mai eficiente. Spre exemplu, o relație de cuplu este bazată pe comunicarea dintre parteneri și pe sinceritatea pe care aceștia și-o împărtășesc. Spune-i partenerului ceea ce gândeşti şi ce simţi, ceea ce îţi doreşti, fără însă a-l răni, ţinând seama de emoţiile lui, respectându-i opiniile şi alegerile.

O relație sinceră este o relație relaxată, în care suntem acceptați cu defectele și greșelile noastre, în care nu ne simțim constrânși să facem nimic, și în care partenerul ne oferă un spațiu confortabil necesar pentru a putea fi sinceri, atât și atunci când dorim, cu recunoștință și respect.

În definitiv nimeni nu datorează nimic nimănui astfel încât atunci când ni se oferă această sinceritate ar trebui să o apreciem și să o încurajăm prin propria vulnerabilitate, în loc să ne distrugem relațiile prin control, manipulare și constrângeri.

Iată ce trebuie să ai în vedere

Din păcate, tot mai multe cupluri se pierd în capcana minciunii și a neîncrederii. Atunci când simţi că ţi-ai găsit jumătatea, ar trebui să fii cât mai sinceră cu partenerul tău şi să nu îi ascunzi detalii importante despre tine.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Poţi iubi din nou acelaşi partener

  Dragostea vine şi pleacă. Este usor să te îndrăgosteşti, mai greu este să iubeşti. Sau altfel spus, oricine poate să se îndrăgostească, însă nu oricine poate să iubească. Îndrăgostirea nu este o alegere constientă şi din acest motiv de cele mai multe ori oamenii afirmă că s-au îndrăgostit de persoane nepotrivite. În schimb, să iubeşti este o alegere pe care o faci în mod conştient. Întrebarea este: se poate reiubi o persoană care te-a făcut să n-o mai iubeşti?

 • Un lucru pe care bărbaţii au impresia că îl ştiu despre femei

  Bărbaţii presupun foarte multe lucruri în legătură cu femeile cu care au relaţii intime şi nu numai. Una din cele mai frecvente presupuneri este că ştiu exact ce vor din punct de vedere sexual. Iar această presupunere vine din experienţa pe care au avut-o cu alte femei. Reprezentanţii sexului puternic trebuie să aibă în vedere un lucru extrem de important: nu toate femeile sunt la fel!

 • Certuri și supărări apar în toate cuplurile

  Toată lumea se ceartă din când în când şi cel mai important lucru este să ştim că certurile nu sunt un capăt de ţară. Însă, indiferent că e vorba de o banală neînţelegere sau un conflict puternic, tensiunile care îi implică pe cei dragi nu sunt niciodată plăcute. Iar o discuţie aprinsă cu partenerul nostru se numără în mod sigur printre lucrurile pe care vrem să le evităm.

 • Prezervativul oferă protecţie sigură doar atunci când este folosit corect

  Prezervativul este una dintre cele mai populare metode de contracepţie datorită preţului avantajos şi a faptului că este uşor de procurat. Acest mijloc de protecţie este cea mai sigură opţiune pentru a vă ţine departe atât de bolile cu transmitere sexuală, cât şi de o sarcină nedorită. Însă pentru a fi cu adevărat o metodă contraceptivă sigură, prezervativele trebuie să fie folosite corect pentru a evita orice incident.