De ce este nevoie pentru a ne conecta cu adevărat cu partenerul de viaţă

emo.jpg

De ce este nevoie pentru a ne conecta cu adevărat cu partenerul de viaţă
Dacă ne simţim conectaţi cu partenerul, cel mai probabil vom avea şi o viaţă sexuală împlinită
foto: 123RF

Vorbim de intimitate emoţională în cuplu atunci când între cei doi parteneri există înţelegere în profunzime, exprimată cu dragoste. Nu doar conversaţia şi ascultarea activă, empatică, stau la baza intimităţii emoţionale. Intimitatea emoţională se creează prin şi creează la rândul ei o viaţă sexuală satisfăcătoare pentru ambii parteneri. Astfel spus, dacă ne simţim conectaţi cu partenerul, cel mai probabil vom avea şi o viaţă sexuală împlinită, iar aceasta ne va face la rândul ei să ne simţim şi mai apropiaţi.

Dar pentru majoritatea cuplurilor, a discuta deschis despre acest capitol este un subiect tabu, iar asta pentru că, de multe ori, a construi o relaţie şi a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare sunt aspecte tratate separat când, de fapt, tocmai ele constituie împreună intimitatea emoţională.

Aşadar, pentru a ne conecta cu adevărat cu partenerul de viaţă, este necesar să abordăm şi acest aspect, discutând despre ceea ce ne place amândurora ţinând cont de ceea ce aflăm despre partener. Este important să învăţăm să iniţiem sexul şi să refuzăm, să găsim metode de a-l face mai interesant, mereu şi mereu, dar şi prin care să ne conectăm mai mult.

 

 

Loading...

Citește și

 • Cum se schimbă viaţa sexuală a partenerilor odată cu trecerea timpului

  Toate relaţiile de cuplu parcurg anumite etape, și câteodată sexul trece pe loc secundar. Uneori este firesc, dar dorința sexuală nu trebuie neglijată prea mult timp. Una dintre cauzele principale pentru care dorința sexuală scade dramatic în unele cupluri este legată de schimbarea etapei de viață prin care partenerii trec.

 • Aspecte ce ţin de sexualitatea femeilor şi pe care ar trebui să le cunoaşteţi

  Sexualitatea unei femei este unul din cele mai complicate aspecte ale acesteia. Sexologii ştiu că pentru un bărbat nu este uşor să se descurce pe un teren care le este chiar şi femeilor, adesea, plin de necunoscut. De aceea vă oferim câteva sfaturi utile pentru ca în final, sexul să nu pară atât de complicat, iar plăcerea să existe pentru amândoi.

 • Rezistă cuplul în absența vieții sexuale

  Cu siguranţă da, mai ales atunci cand cuplul nu are parte deloc de noutate și totul se repetă monoton, este firesc ca partenerii trecuți de etapa îndrăgostirii să manifeste o dorință mai scazută. Dacă această perioadă se tot prelungește, unele cupluri pot constata că, deși nu au avut nicio ceartă, scânteia s-a stins. Partenerii spun că se simt obosiți sau că îi doare capul, sau pur și simplu că nu au chef.

 • Sfaturi care te pot ajuta să gestionezi o ceartă cu persoana iubită

  Conflictele într-o relație sunt inevitabile. Conflictul în sine nu reprezintă problema, ci modul în care este gestionat poate apropia sau depărta partenerii. De aceea abilitățile de comunicare sunt esențiale într-o astfel de situație.