De ce este nevoie pentru a fi compatibil cu cineva?

com.jpg

De ce este nevoie pentru a fi compatibil cu cineva
Pentru a fi „compatibil” cu cineva este nevoie de perseverență și de o deschidere față de noi provocări
foto: 123RF

Se spune că două persoane sunt compatibile dacă reușesc să construiască împreună o relație care funcționează.

Compatibilitatea este importantă, însă ar trebui să fii conștientă că aceasta nu apare imediat, cum v-ați cunoscut, ci vă dați seama cât de bine vă potriviți pe parcurs, pe măsură ce depășiți mai multe obstacole. Tocmai de aceea, pentru a fi „compatibil” cu cineva este nevoie de perseverență și de o deschidere față de noi provocări.

Contrar opiniei populare, nu există o persoană cu care te vei potrivi la absolut orice. Deși la început entuziasmul și emoțiile te fac să crezi asta, vei descoperi realitatea ulterior și vei avea impresia că partenerul tău perfect, sufletul tău pereche, s-ar putea să fie chiar persoana ideală.

Ce poți face în acest caz? Uită de basme și privește lucrurile așa cum sunt: nu există persoana perfectă și contează cât de mult vă înțelegeți chiar și în momentele dificile.

Loading...

Citește și

 • Comportamentul pe care nicio femeie nu trebuie sa il accepte în relatie

  Comportamentul agresiv nu trebuie tolerat indiferent care este forma de manifestare, verbală sau fizică. Este important ca femeile să înţeleagă faptul că un comportament violent din partea partenerului de viaţă nu trebuie să fie niciodată acceptat. Fiecare reprezentantă a sexului frumos are dreptul să fie apreciată, iubită, respectată şi să se simtă în siguranţă, în relaţie.

 • lucrul nu trebuie să accepte o femeie într-o relaţie

  Atunci când te îndrăgosteşti de o femeie şi vrei să îţi fie alături, va trebui să o accepţi exact aşa cum este fără să încerci să schimbi ceva la ea. Încercarea de a-ţi determina partenera să se schimbe se va întoarce împotriva ta pe termen lung. Locul unde poţi să faci o schimbare este în interiorul tău. Concentrează-te să-ţi schimbi propriul comportament, iar acest lucru s-ar putea să o schimbe sau nu şi pe ea. Acceptă faptul că nu-ţi poţi forţa iubita să se schimbe şi că aceasta nu trebuie să facă ceea ce vrei tu.

 • Nicio relaţie nu este ferită de conflicte

  În vreme ce motivele de ceartă în cuplu sunt inevitabile, disputele aprinse și adesea distructive pot fi aplanate și chiar transformate în conversaţii care să îi apropie pe parteneri, să îi ajute să se cunoască mai bine și să își sudeze legătura.

 • Sexul reprezintă componentă bază relaţie intăreşte legătura emoţională

  Activitatea intimă are o mare însemnătate, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi şi din acest motiv nu trebuie neglijată. Pe de altă parte, rolul sexului în cuplu este de necontestat şi reprezintă o componentă de bază într-o relaţie.